Bert De Meyer (Rijschool Donkmeer): “Stap naar digitalisering van boekhouding is eenvoudig”

Klantengetuigenis

“Ik heb mijn handen vol aan de uitbouw van mijn 4 autorijscholen,” zegt Bert De Meyer, zaakvoerder van Bert Rijscholen bvba. “Wat het financiële en de boekhouding betreft wil ik op mijn gemak zijn. Daarvoor zorgt Baker Tilly. Oprichting van vennootschappen, financiële planning, begeleiding van investeringen, digitalisering van de boekhouding enz. Voor al die vertrouwelijke zaken is Baker Tilly mijn partner. Zij ondersteunen mijn groei.”

Rijschool Donkmeer - Bert De Meyer

De ouders van Bert De Meyer waren reeds klant bij Baker Tilly met hun eigen zaak. Eind 2011 stapte ook Bert naar Baker Tilly. Hij had tot dan een éénmanszaak en wou meer professionele begeleiding en advies, en niet alleen voor de boekhouding. Baker Tilly zorgde voor de oprichting van de vennootschap voor zijn autorijschool (Bert Rijscholen bvba), het financieel plan, de begeleiding van de investeringen en financieringen…

De inbreng van het onroerend goed van het gebouw in Lokeren in de vennootschap gebeurde onder leiding van zijn oude voetbalmakker Dany De Decker, vennoot van Baker Tilly.

Persoonlijk advies en schakel met andere experten

De begeleiding door Baker Tilly wordt aangestuurd door het team van Herman Deprouw vanuit het kantoor in Zele.

“Natasja De Deyn is een heel goede dossierbeheerder,” beaamt Bert De Meyer. “Ze is mijn persoonlijke adviseur en de schakel met de andere experten van Baker Tilly. Door de snelle evolutie van mijn zaak zitten we meerdere keren per jaar samen. Baker Tilly volgt mijn financiële situatie nauwgezet op. Regelmatig wordt de boekhouding bijgewerkt en de balansen besproken. Natasja voelt goed aan wanneer gevraagd advies dringend is en anticipeert daar ook op. Door het vele persoonlijke contact weet ze wat er bij mij leeft. Dat geeft een goed gevoel. Ik ben niet klant nummer zoveel.”

Herman Deprouw, vennoot van Baker Tilly en medeverantwoordelijke van de vestiging te Zele: “Net zoals Bert De Meyer vinden wij dat elke klant, groot of klein, een persoonlijke en professionele aanpak verdient. Een goede vertrouwensrelatie en een kwalitatieve dienstverlening is cruciaal. Bij vragen of problemen proberen wij zo snel en efficiënt mogelijk te antwoorden, zodat de klant steeds tevreden is. Administratief mogen ze zo weinig mogelijk zorgen hebben, zodat ze zich kunnen concentreren op hun business.”

Lage drempel

Een belangrijke stap in de professionele ondersteuning van Rijschool Donkmeer door Baker Tilly was de digitalisering van de boekhouding. “Deze stap werd voor mij heel eenvoudig gemaakt door Baker Tilly,” legt Bert De Meyer uit. “Verschillende rijscholen runnen betekent veel financiële verrichtingen. Automatisatie en digitalisering is dan ook zeer belangrijk in onze branche om het overzicht te kunnen bewaren. De digitalisering vroeg geen grote inspanning. De drempel bleek laag, dankzij de voorbereiding en het meedenken door Baker Tilly. Een volgende stap is het automatisch inlezen van de aankoopfacturen, en de automatische betaling op het beste moment. Mijn doel is een leeg bureau en een papierloze boekhouding,” besluit Bert De Meyer.

Rijschool Donkmeer - Bert De Meyer

Natasja De Deyn & Herman Deprouw (Baker Tilly, kantoor Zele) - Bert De Meyer (Rijschool Donkmeer)

Over Rijschool Donkmeer

Voor de regio’s Berlare, Zele, Kalken en Lokeren

De autorijschool “Donkmeer” (voor rijbewijs B) werd in 1976 opgericht te Berlare door de inmiddels overleden Roger Broothaerts. De huidige eigenaar Bert De Meyer nam de rijschool over in 1995. “In de jaren ’70 was het de gewoonte om rijscholen te noemen naar waterlopen. Toen ik in 2014 de school uitbreidde met vestigingen in Zele, Kalken en Lokeren behield ik de merknaam ‘Donkmeer‘ omdat die al goed gekend was. Met een beetje fantasie kan je het Donkmeer centraal zien liggen tussen de 4 locaties,” lacht de immer goedgemutste Bert De Meyer.

Gezocht: lesgevers

“Onze grootste uitdaging is het vinden van lesgevers,” zucht directeur Bert De Meyer. “Aan klanten hebben we gelukkig geen gebrek, maar aan goede lesgevers is er een tekort. Alles staat hier klaar, ze kunnen meteen aan de slag met onze 8 leswagens. Wij zorgen ervoor dat de lesgevers voortdurend verder opgeleid worden. Een goede rijlesgever is meer buddy dan bully. Hij of zij moet de leerling goed aanvoelen. Een persoonlijke coaching aanpak staat centraal."

“Jezelf goesting leren krijgen om veilig te rijden”

Bert De Meyer: “We geloven dat de grootste sleutel tot veilig rijden niet bij de reglementen, de controles of de wegenwerken ligt, maar wel bij de bestuurder zelf. Leerling, begeleider en de professional uit de rijschool werken zo goed mogelijk samen om het ultieme doel te bereiken: een leven lang geen ongeval. Herkennen welke emotie jou aanzet tot onveilig rijgedrag en dit zelf bijsturen met wat voor jouw unieke persoonlijkheid werkt is de belangrijkste vaardigheid voor een bestuurder. We willen graag alles uit de kast halen om onze leerlingen zo veel mogelijk daarin bij te staan op de weg naar veilig en vlot rijden, met tussendoor als aangenaam extraatje het behalen van een rijbewijs.”

Winnaar Vlaamse Prijs van de Verkeersveiligheid 2015

Rijschool Donkmeer won in 2015 de Vlaamse Prijs van de Verkeersveiligheid dankzij hun inspanningen om de kwaliteit van de lessen op een hoger niveau te tillen. Naast het aanleren van voertuigbeheersing en het inoefenen van verkeersdeelname bieden ze ook een opleiding aan die leerlingen helpt ontdekken hoe hun unieke persoonlijkheid hen kan helpen om veilig te rijden.

www.rijschooldonkmeer.be