Baker Tilly bundelt krachten met DNA Law

Persbericht

Baker Tilly, gespecialiseerd in audit, accountancy, corporate finance en consultancy, is vanaf 1 september 2022 een samenwerking rijker. Advocatenkantoor DNA Law opereert sinds september naast de zijde van Baker Tilly.

De synergie tussen Baker Tilly en DNA Law is een verdere stap in de ambitie om de bestaande juridische dienstverlening uit te breiden en te evolueren naar een one-stop-shop voor klanten. Dries Joseph, advocaat en stichtend vennoot bij DNA Law, wordt hierbij aangeduid als Managing Partner Legal – advocaat bij Baker Tilly. 

“Met ons kantoor zetten we al langer in op multidisciplinaire dienstverlening” zegt Peter Weyers, Partner bij Baker Tilly. “Vandaag bieden we onze klanten een brede waaier aan van advies en consultancy in uiteenlopende vakgebieden, van fiscaliteit tot HR Consultancy Services. We merken dat bedrijven en organisaties steeds meer op zoek zijn naar praktische en efficiënte oplossingen, vaak met één enkel aanspreekpunt. Dat geldt ook voor de aanpak van juridische dossiers. Door onze krachten te bundelen met DNA Law, breiden we onze bestaande juridische expertise verder uit. Klanten zullen hier zeker de vruchten van plukken.”

De samenwerking tussen DNA Law en Baker Tilly is zeker niet aan zijn proefstuk toe. Olivier Willems, Corporate Finance Partner bij Baker Tilly: “We hebben de afgelopen jaren al tijdens diverse bedrijfsovernames samengewerkt met het team van DNA Law. De no-nonsense aanpak sluit naadloos aan bij onze manier van werken. We kijken dus uit naar deze intensere vorm van samenwerking.”
 

Delen van kennis en ervaring

Anno 2022 zijn business- en juridische vraagstukken meer dan ooit met elkaar verbonden. Dit beaamt ook Dries Joseph : “De huidige wet- en regelgeving in diverse rechtstakken is dermate complex geworden, dat ondernemers en zelfstandigen nood hebben aan praktisch advies dat begrijpelijk en uitvoerbaar is. Of anders gezegd: goed advies is niet enkel gebaseerd op een uitstekende kennis van de wet- en regelgeving, maar ook op de toepassing ervan in de praktijk. De verderzetting en uitbreiding van de samenwerking tussen Baker Tilly en DNA Law biedt ons de kans om alle juridische, economische en commerciële expertise met elkaar te delen om onze klanten maximaal te ontzorgen.”

Pragmatisch advies aan klanten

“Het is een voordeel voor ondernemers en zelfstandigen dat ze vanaf september bij één dienstverlener terecht kunnen voor al hun business- en juridische vragen,” vervolgt Peter Weyers. “Samen met het team van Dries zullen we binnen Baker Tilly onze klanten nog beter kunnen bedienen in bijvoorbeeld het begeleiden van M&A transacties of het beantwoorden van vragen in rechtstakken waarin we nog niet actief waren.”

Dries Joseph vult aan: “Als jong en snel groeiend nichekantoor binnen het ondernemingsrecht biedt de samenwerking met Baker Tilly mooie kansen om ons klantennetwerk uit te breiden en nieuwe diensten aan te bieden. Want naast advocaat zijn wij zelf ook ondernemers, waarbij we ernaar streven om onze cliënten als legal consultants een kordaat en pragmatisch advies mee te geven.”

Over Baker Tilly
Baker Tilly is gespecialiseerd in accountancy, CFO-as-a-service, fiscaal advies, juridisch advies, bedrijfsrevisoraat, waarderingen, bedrijfsrapportering, bedrijfsoverdracht, familiale planning, successieplanning, advies voor vastgoedaankoop in Spanje, HR consultancy services.
De groep heeft vestigingen te Aalst, Brussel, Gent (Melle), Luik (Soumagne), Zele en Mechelen en telt 200 medewerkers. 
Baker Tilly heeft de nodige slagkracht voor een optimale dienstverlening via multidisciplinaire teams, maar is tegelijkertijd kleinschalig genoeg om persoonlijk maatwerk te bieden. De kwaliteit en de kracht van een internationale speler, én de persoonlijke aanpak en prijs van een lokale speler: dat is Baker Tilly. Baker Tilly België is lid van het Baker Tilly netwerk dat tot de tien grootste van de wereld behoort en actief is in accountancy, audit, consultancy en corporate finance. Het netwerk stelt 38.600 mensen tewerk en heeft 706 kantoren in 148 landen.

Meer info over Baker Tilly:

www.bakertilly.be - www.bakertilly.global

Over DNA Law
DNA Law werd opgericht in 2019 door Mr Dries Joseph en Mr Alain Bouteille. Het advocatenkantoor, gevestigd in Wemmel, is gespecialiseerd in ondernemingsrecht (voornamelijk handels, vennootschaps- en insolventierecht), aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht.
Het compacte team van DNA Law ontzorgt Belgische en buitenlandse kmo’s, multinationals, verzekeringsmaatschappijen, financiële instellingen en overheidsinstellingen via advies en ondersteuning tijdens procedures, juridische geschillen, M&A-transacties, onderhandelingen en advies.
Klanten genieten steeds een professionele, gespecialiseerde en transparante aanpak, met pragmatisch advies dat meteen inzetbaar in dagelijkse dossiers.

Meer info over DNA Law

www.dna-law.be

Niet voor publicatie:

  • Perscontact: Peter Weyers, p.weyers@bakertilly.be, 09 272 72 10