Deadline attestaanvraag investeringsaftrek energiebesparende investeringen

Vakartikels

Vennootschappen die hun boekjaar afsloten op 31 december 2018 en die gebruik wensen te maken van de verhoogde investeringsaftrek van 13,5% voor energiebesparende investeringen gedaan in boekjaar 2018, dienen voor eind maart 2019 een attest voor deze investeringen te hebben aangevraagd bij de bevoegde gewestelijke overheid. Indien dit attest niet tijdig wordt aangevraagd zal geen gebruik kunnen worden gemaakt van de verhoogde investeringsaftrek.

Energiebesparende investeringen zijn voornamelijk investeringen in activa die dienen voor een rationeler energieverbruik, voor de verbetering van industriële processen uit energetische overwegingen en, in het bijzonder, voor de terugwinning van energie uit de industrie.

KMO-vennootschappen gaan best steeds na of de toepassing van de gewone investeringsaftrek, aan het percentage van 20% (voor investeringen in 2018 en 2019), niet voordeliger uitvalt. Het kan dan ook voordelig zijn voor KMO-vennootschappen om gedurende deze periode investeringen te doen.

Indien u vragen hebt over de investeringsaftrek inzake energiebesparende investeringen en u wil te weten komen of deze regeling voordelig zou zijn voor uw vennootschap, aarzel niet om Marc De Munter (Tax Partner), Tanja De Decker (Tax Partner) of uw dossierbeheerder te contacteren.