Fusiegemeenten

Vakartikels

Onderneming gevestigd in een nieuwe fusiegemeente? Wordt uw adres wel correct weergegeven in de Kruispuntbank van Ondernemingen?


Sinds 1 januari 2019 is Vlaanderen 7 fusiegemeenten rijker, met name Aalter (Aalter en Knesselare), Deinze (Deinze en Nevele), Kruisem (Kruishoutem en Zingem), Lievegem (Waarschoot, Lovendegem en Zomergem), Puurs-Sint-Amands (Sint-Amands en Puurs), Pelt (Overpelt en Neerpelt), Oudsbergen (Opglabbeek en Meeuwen-Guitrode). Als gevolg van deze fusies werden ook diverse straatnamen en huisnummers aangepast.

Dit heeft tot gevolg dat ook het adres van de maatschappelijke zetel en/of de vestigingseenheid van ondernemingen die gevestigd zijn in één van voormelde gemeenten moeten worden aangepast. In principe zou de beheersdienst van de KBO deze wijzigingen reeds moeten doorgevoerd hebben, waarna er automatisch een publicatie in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad volgt.

Helaas werd vastgesteld dat deze operatie niet foutloos verliep en dat niet alle adressen werden geconverteerd. Het is dan ook  aangewezen dat ondernemingen gevestigd in één van de fusiegemeenten nagaan of hun adres correct wordt weergegeven in de KBO. Indien dit niet het geval is, kunnen zij deze aanpassing kosteloos laten doorvoeren via de beheersdienst van de KBO.

Indien u hieromtrent meer informatie wenst, neem dan contact op met uw dossierverantwoordelijke of Liesbet Uyttenhove, Senior Legal Counsel.