Rema Tip Top breidt verder uit met overname MBS-BMC

Persbericht

Rema Tip Top, specialist in wielservicemateriaal, nam recent de aandelen van MBS BV en zustermaatschappij B.M.C. BV van de eigenaren Gert Moens en Pierre de Keyser over. Het team van Baker Tilly begeleidde MBS BV door het volledige verkooptraject. 

Voor MBS BV betekent de overname vooral een duidelijk teken richting groei. Onder meer een grotere zichtbaarheid in het buitenland speelt hier een belangrijke rol in. Gert Moens: “Deze overname geeft ons meer daadkracht in een steeds verder consoliderende markt.” Pierre De Keyser benadrukt vooral dat de toegang tot het brede portfolio van Rema Tip Top hun marktpositie zal versterken.
Pierre De Keyser en Gert Moens blijven eindverantwoordelijk in  België. Zij zullen nauw samenwerken met de industriële organisaties van Rema Tip Top.

Het corporate finance team van Baker Tilly ondersteunde MBS in het verkoopproces, bracht de eigenaren in contact met potentiële kopers en leidde de onderhandelingen. Verder werden door het interdisciplinaire team van Baker Tilly een due diligence uitgevoerd en de nodige contracten voorzien. 

Door de overname wordt Rema Tip Top één van de grootste totaalleveranciers van rubber- en kunststof transportbanden, transportbanden-componenten, slijtvast en corrosiebestendig wandbekledingsmateriaal en industriële kunststoffen in de Benelux.

Over Baker Tilly
Baker Tilly is gespecialiseerd in accountancy, boekhouden, CFO-as-a-service, fiscaal advies, juridisch advies, bedrijfsrevisoraat, waarderingen, bedrijfsrapportering, bedrijfsoverdracht, familiale planning, successieplanning, advies voor vastgoedaankoop in Spanje, HR Consultancy Services, ...  
De groep heeft vestigingen te Aalst, Brussel, Gent (Melle), Luik (Soumagne), Zele en Mechelen en meer dan 150 medewerkers. 
Baker Tilly heeft de nodige slagkracht voor een optimale dienstverlening via multidisciplinaire teams, maar is tegelijkertijd kleinschalig genoeg om persoonlijk maatwerk te bieden. De kwaliteit en de kracht van een internationale speler, én de persoonlijke aanpak en prijs van een lokale speler: dat is Baker Tilly. Baker Tilly België is lid van het Baker Tilly netwerk dat tot de tien grootste van de wereld behoort en actief is in accountancy, audit, consultancy en corporate finance. Het netwerk stelt 37.000 mensen tewerk en heeft 740 kantoren in 148 landen.


Meer info over Baker Tilly: 

www.bakertilly.be - www.bakertilly.global


Niet voor publicatie: