Veranderen van sociaal secretariaat: hoe gaat het in zijn werk?

Vakartikels

Een vlotte loonadministratie en loonverwerking. Het is een essentieel onderdeel van uw personeelsbeleid. En de keuze van dienstverlener heeft hier een grote invloed op. Maar wat als uw huidig sociaal secretariaat niet meer beantwoordt aan de noden van uw onderneming? Of u bent niet meer tevreden over de dienstverlening van uw huidig sociaal secretariaat? Veranderen kan gemakkelijk, maar u moet wel rekening houden met bepaalde deadlines. 

Wanneer kunt u veranderen van sociaal secretariaat?

Het is niet mogelijk om op elk moment over te stappen . Dit kan enkel wanneer de contracttermijn bij uw huidig sociaal secretariaat is verstreken. Meestal gaat dit om een termijn van 3 jaar. Wens u toch vroeger te veranderen? Dan kan dit enkel in overleg met uw huidig sociaal secretariaat. Bovendien moet het nodige papierwerk ingediend worden vóór 30 juni. Zo houdt u ook rekening met de verplichte opzegtermijn van 6 maanden. 

Baker Tilly als sociale dienstverrichter

Hoe kiest u nu een nieuwe dienstverlener? Het is belangrijk om bij het maken van uw keuze stil te staan bij de actuele noden van uw onderneming. Met Payroll, de nieuwe HR-dienstverlening van Baker Tilly, werken we een loonadministratie uit op maat van uw onderneming. Als deel van de dienstverlening kunt u gebruik maken van een digitaal platform voor uw als werkgever  en voor de werknemers. En als HR-expert kunnen we  inspelen op andere HR-noden binnen uw onderneming en u ondersteunen met sociaaljuridisch advies, loonoptimalisatie en advies rond welzijnsbeleid. 

Wat komt er kijken bij het veranderen van sociaal secretariaat?

Interesse om over te schakelen naar Payroll bij Baker Tilly?

Als klant van Baker Tilly kunt u contact opnemen met Lieven Nissens, HR Consultancy Director of uw dossierverantwoordelijke.
Nog geen klant? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.