banner_uw bedrijf verkopen

  • U hebt beslist om uw onderneming (deels) te verkopen?
  • U wilt als familiebedrijf uw onderneming overlaten aan de volgende generatie?
  • Op zoek naar een geschikte kandidaat om uw onderneming over te nemen?

Vrijblijvend kennismaken? 

Maak een afspraak

Een bedrijfsoverdracht is een complex proces. Laat u bijstaan door de juiste partners die u bij iedere stap van het traject het nodige advies en inzicht geven. 

 

Onze dienstverlening

Een volledige begeleiding of enkel nood aan begeleiding bij de voorbereidings-, verkoop of de eindfase van het transactieproces? Onze experts werken samen met u een traject op maat uit. 

Voorbereidingsfase

  • We willen dat u de maximale waarde krijgt als verkoper. Daarom nemen we uw onderneming grondig onder de loep en kijken we waar fiscale en financiële optimalisaties mogelijk zijn. Daarnaast analyseren we hoe we eventuele risico's kunnen beperken. 
  • Op basis van uw activiteiten en financiële gegevens stellen we een bedrijfsmemorandum op. Deze bevat al de nodige informatie over uw onderneming en vormt zo een onmisbare basis om potentiële kopers te benaderen. 

Verkoopfase 

  • Een of meerdere geschikte kandidaten gevonden? We stellen met u een plan op hoe u de onderhandelingen best aanpakt en schuiven, indien nodig, mee aan de onderhandelingstafel. 
  • Op basis van een waardebepaling maken we een schatting van de correcte prijs en analyseren we biedingen van geïnteresseerde kandidaten.
  • Welke delen van uw onderneming worden verkocht en in welke vorm gebeurt dit het best? Onze experten geven u het nodige fiscaal en financieel advies voor een optimale structurering

Eindfase

  • Een dataroom wordt opgesteld waarin al de nodig documenten voor de tegenpartij beschikbaar worden gemaakt. Zo vermijdt u later geschillen. 
  • Ons juridisch team ondersteunt u bij het opmaken van de koopovereenkomst en andere contracten. 

Naar een succesvolle verkoop van uw onderneming

De verkoop van een onderneming is niet altijd een vooraf gepland traject. Soms staan financiële en strategische spelers onverwacht voor de deur. Door proactief te handelen, verkleint u de kans op discussies tijdens het proces. Maar hoe zorgt u dat uw onderneming verkoopsklaar is? En waar liggen de uitdagingen?

In een reeks artikels nemen we u mee doorheen de verschillende cruciale fases van een kooptraject, van waardecreatie tot aan de voorverkoop.

Lees de artikelenreeks

thumbnail naar een succesvolle verkoop van een onderneming