Vermogensplanning & successieplanning

Wij zorgen voor uw gemoedsrust

Trouwen, een woning kopen, een gezin stichten, een eigen zaak opstarten, echtscheiding, op pensioen gaan, schenkingen, ziekte, overlijden, uw vermogen op een fiscaalvriendelijke manier veilig stellen… Ongeacht uw leeftijd, professionele bezigheden of levensstijl, tijdens de scharniermomenten in uw leven neemt u beslissingen die ook juridische, fiscale en financiële gevolgen hebben.

 

 

Vrijblijvend kennismaken?

Vraag een afspraak

U wilt kunnen leven en werken in de wetenschap dat uw vermogen goed beheerd wordt en uw successie optimaal geregeld is. Vermogens- en successieplanning is zorgen voor gemoedsrust. Bovendien is vermogensplanning constant in evolutie. De vragen die u vandaag heeft, kunnen binnen enkele maanden of jaren veranderen. Gewijzigde omstandigheden kunnen nieuwe vragen doen rijzen of uw voorgenomen planning veranderen. Bovendien veranderen niet alleen uw persoonlijke omstandigheden. Ook de wetgeving is constant in evolutie waardoor u misschien uw zorgvuldig uitgewerkte planning dient bij te sturen.
 

Voor wie?

Wij adviseren particulieren van elke doelgroep en leeftijd : van loontrekkende, beginnende ondernemer tot de ervaren professional. Vermogens- en successieplanning belangt iedereen aan die vooruitziend is en nu reeds wil uittekenen hoe het familiale vermogen later zal verdeeld worden.
 

Maatwerk

Een goede vermogens- en successieplanning dient in de eerste plaats voor gemoedsrust te zorgen. Het beheer, de continuïteit en de uiteindelijke overdracht van uw vermogen dient correct geregeld te zijn, zowel nu als in de toekomst. Advies in deze zaken is dan ook maatwerk, afgestemd op uw individuele behoeften. Uw eigen voorkeuren en herhaald gewetensonderzoek zijn de sleutel tot een succesvolle vermogens- en successieplanning : uw leven, wensen en gevoelens evolueren constant. 
 

Hoe werken wij?

U vindt het belangrijk om nu reeds een veilige oplossing te hebben voor het beheer en de verdeling van uw vermogen binnen een rechtszeker kader en op een fiscaalvriendelijke manier. Het succes van een goede vermogens- en successieplanning begint bij het aankloppen bij de juiste raadgevers die u hierbij begeleiden.

Adviseurs die tijd maken om te luisteren en te begrijpen wat u precies wilt. Die weten dat uw gemoedsrust belangrijker is dan optimale fiscale planning. Die u geen ingewikkelde fiscale constructies en structuren opdringen die niet beantwoorden aan uw persoonlijke behoeften en wensen. Raadgevers die ervoor zorgen dat u tijdig opnieuw stilstaat bij uw gewijzigde situatie en u uitnodigen om de uitgewerkte planning ten gepaste tijde te herevalueren. 

Wij bieden u een efficiënte, praktische en op maat gemaakte oplossing voor al uw vragen inzake het juiste beheer van uw vermogen en planning van uw successie. Ook na implementatie blijven wij indien gewenst actief betrokken om het verdere beheer van uw vermogen of controle over uw successie blijvend in goede banen te leiden.
 

Een waaier aan diensten

Baker Tilly biedt u een brede waaier aan diensten, van financieel advies, fiscale en juridische begeleiding tot praktische organisatie van de vermogensopvolging en successieplanning. Bij onze specialisten kunt u terecht voor volgende gespecialiseerde diensten: 
 

 • Juridisch en fiscaal structureren en optimaliseren van uw vermogen, zowel uw privé vermogen als dat van uw onderneming
 • Successieplanning
 • Advies inzake schenkingen (eventueel met behoud van controle)
 • Advies inzake familierecht en huwelijksvermogensrecht
 • Begeleiding in vastgoed en investeringen in binnen- en buitenland en uw fiscale verplichtingen verbonden aan die investeringen
 • Optimalisatie/planning van de overgang van familiale vermogens en -ondernemingen
 • Advies inzake trusts, burgerlijke maatschap, stichting…
 • Vragen in verband met wettelijke en aanvullende pensioenen
 • Juridische- en fiscale vragen omtrent bank- en verzekeringsproducten
 • Alle administratie verbonden met uw vermogen (aangiften (in België en in het buitenland), verslaggeving, contracten…)
 • Oprichten van vennootschappen
 • Opleiding m.b.t. bovenstaande aspecten