banner_due diligence

 

  • U wilt een duidelijk beeld van de fiscale, juridische en financiële risico’s die verbonden zijn aan de overname van een onderneming?
  • Een overzicht van alle kansen en opportuniteiten?
  • Een grondige voorbereiding bij verkoop met oog op de maximalisatie van de waarde?  


Een due diligence onderzoek op maat? 

Maak een afspraak

Een boekenonderzoek of due diligence is een noodzakelijk onderdeel van elke bedrijfsoverdracht. Het biedt u een duidelijk inzicht door een grondige en onafhankelijke analyse van de voorbije cijfers. 

Als koper of verkoper staat u met deze informatie in een sterke positie om aan de onderhandelingen te beginnen. U kan uw waardering en prijsbepaling bijstellen en uzelf indekken tegen bepaalde risico's. Bovendien krijgt u een overzicht van de punten die verder geoptimaliseerd kunnen worden. 

Een due diligence op fiscaal, juridisch, financieel, sociaal en duurzaamheidsvlak

Op basis van de resultaten bekijken we de impact op de waarde en verkennen we welke optimalisaties mogelijk zijn. We bieden een boekenonderzoek binnen onderstaande domeinen:

financiële due diligence

Financiële due diligence

Hoe representatief zijn de cijfers van het verleden? Wat zijn de voorbije resultaten en hoe ziet de schuldpositie eruit? Wat is de werkkapitaalbehoefte?

tax due diligence

Tax due diligence

Houdt een onderneming zich aan de fiscale regelgeving? Zijn er bepaalde onregelmatigheden? Hoe wordt de transactie best gestructureerd?

juridische due diligence

Juridische due diligence

Beantwoorden de contracten aan de regelgeving? Zijn er hangende claims? 

hr due diligence

HR due diligence

Hoe ziet de verloning van medewerkers eruit? Zijn de arbeidsovereenkomst en het arbeidsreglement up-to-date? 

esg due diligence

Sustainability due diligence

In welke mate is uw onderneming voorbereid op de groeiende eisen op het gebied van ESG en duurzaamheid? Wat is de impact op het businessmodel en de intrinsieke waarde van uw onderneming?

 

 

Due diligence onderzoek bij overname of verkoop van een onderneming

Vendor due diligence 
In een vendor due diligence of vendor assist rapport brengen we een helder inzicht in de financiële cijfers en de belangrijkste risico’s en opportuniteiten bij verkoop. We begeleiden u na afloop doorheen het rapport en bespreken samen met u de resultaten. Dankzij dit objectief beeld bent u maximaal voorbereid op vragen van de tegenpartij. Bovendien kan u op voorhand stappen zetten voor een maximale waardecreatie en een soepele transactie. 

Buy side due diligence 
Als koper wilt u later niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Een due diligence onderzoek brengt de risico’s en opportuniteiten in kaart die verbonden zijn aan een overname. Zo heeft u een compleet en objectief beeld bij de start van een overnametraject.

due diligence-beeld3

 

 

Due diligence bij internationale overnames

Neemt u als buitenlandse ondernemer een bedrijf over in België of heeft u internationale groeiplannen? Heeft uw onderneming buitenlandse vestigingen? Een buitenlandse overname brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Zo moet u onder andere rekening houden met de lokale en internationale wetgeving. 

Baker Tilly België maakt deel uit van Baker Tilly International, een hecht netwerk van collega's gevestigd in 141 landen. Dit stelt ons in staat om u ook verder te ondersteunen bij internationale opdrachten en trajecten. 

Leer ons internationaal netwerk kennen