Janke Tierens
Tax Manager

Janke maakt deel uit van het corporate tax team. Hij is onder meer gespecialiseerd in vennootschapsbelasting, roerende voorheffing, dubbelbelastingverdragen, transfer pricing en herstructureringen. 

Janke_Tierens_cirkel

Het klantenbestand dat ik adviseer gaat van KMO’s tot grote internationale ondernemingen. Als Corporate Tax Manager begeleid ik deze bedrijven inzake nationale en internationale directe belastingen. Mijn expertise omvat onder meer advisering op het gebied van vennootschapsbelasting, roerende voorheffing, dubbelbelastingverdragen, transfer pricing en herstructureringen. Dit veelzijdige takenpakket maakt mijn job afwisselend en boeiend. 

Bij elk nieuw dossier duiken we in de fiscale omgeving van onze klant. Dit stelt ons in staat om een oplossing op maat uit te werken. Zo kunnen we optimaal inspelen op mogelijke opportuniteiten of kansen. Door deze aanpak merk je dat je een nauwe en goede vertrouwensband creëert met klanten. Je leert hen als bedrijf echt kennen en maakt hun traject mee vanop de eerste rij. 

Een van de grootste troeven binnen ons team is onze diverse kennis en expertise. Deze dynamiek zorgt niet enkel voor een prettige werksfeer, maar maakt dat we elkaar kunnen versterken en aanvullen waar nodig.

In m’n vrije tijd spendeer ik graag tijd met familie en vrienden, maar sport mag zeker niet ontbreken. Ik ben al jarenlang actief lid en bezieler van een zaalvoetbalvereniging en heb ook enige triatleet-ambities. 

Werkte eerder aan onder andere:

  • Advisering bij fiscale optimalisaties inzake onderzoek en ontwikkeling
  • Advisering bij transfer pricing
  • Due diligence werkzaamheden
  • Voorbereiden van fiscale aangiften (vennootschapsbelasting, roerende voorheffing, …)
  • Opmaken van bezwaarschriften t.a.v. de belastingadministratie
  • Geven van (interne) opleiding omtrent actuele fiscale topics