Baker Tilly lanceert nieuwe dienstverlening ‘CFO-as-a-service’ & een nieuwe locatie voor kantoor Brussel

Persbericht

Baker Tilly lanceert een nieuwe dienstverlening, CFO-as-a-service, en verhuist in Brussel naar een grotere locatie. Baker Tilly, gespecialiseerd in audit, accountancy, corporate finance & consultancy, biedt met CFO-as-a-service ondernemers de mogelijkheid om de expertise van een financieel directeur in te huren. Het kantoor in Sint-Agatha-Berchem is verhuisd naar een grotere locatie in Groot-Bijgaarden in functie van een betere bereikbaarheid en dienstverlening voor klanten. 

Voor elke KMO een CFO

Een CFO is in grote bedrijven een ingeburgerde functie. Maar start-ups, scale-ups, kleine KMO's of familiale ondernemingen hebben er niet altijd baat bij om een voltijdse en gespecialiseerde CFO aan te werven. 

“De financiële expertise van een CFO is voordelig voor elk type van onderneming”, zegt Kris Tackaert, director Baker Tilly. “De overstap van een papieren naar een digitale boekhouding bijvoorbeeld vraagt de nodige deskundigheid om workflows te automatiseren of een automatische bedrijfsrapportering op te zetten. Dankzij CFO-as-a-service kunnen ondernemingen in dergelijke situaties beroep doen op de expertise van een CFO voor een beperkte periode.”

Met als slagzin ‘Voor elk KMO een CFO’ wil het team van Kris Tackaert, director en Steven Meyvaert, partner Baker Tilly komaf maken met het idee dat een CFO enkel past in  een grote onderneming. “We starten met een vrijblijvende brainstorm, waarin we de financiële structuur van een onderneming kort analyseren. Zo tonen we direct aan waar er optimalisaties mogelijk zijn en welke meerwaarde we kunnen bieden voor een onderneming.”

De nieuwe dienst van Baker Tilly richt zich vooral op het begeleiden van ondernemingen in het opzetten of optimaliseren van een digitale boekhouding. Ook het automatiseren van de bedrijfsrapportering en het beheer van werkkapitaal en liquiditeit behoren tot de nieuwe dienstverlening.

Nieuwe locatie voor kantoor Brussel

Baker Tilly is sinds 2015 actief vanuit Sint-Agatha-Berchem. Recent verhuisde het kantoor naar een grotere locatie in Groot-Bijgaarden. De verandering gebeurt vooral met oog op een verdere groei in regio Brussel en het aanbieden van pasklare oplossingen, top advies en een complete en hoogstaande dienstverlening. 

“In onze aanpak staan multidisciplinaire teams centraal”, zegt Peter Weyers, partner Baker Tilly. “Ook in kantoor Brussel zullen we hier op inzetten. Dit was vroeger niet altijd mogelijk wegens plaatsgebrek.”

“Op onze vorige locatie richtten we ons vooral op het aanbieden van accountancy-diensten”, vervolgt Ives Amerijckx, partner Baker Tilly. “In het nieuwe kantoor is plaats voorzien voor medewerkers uit andere afdelingen. Zo kunnen we Brusselse ondernemers beter helpen met juridisch of fiscaal advies. Of inspelen op hun vragen over vermogens-en successieplanning, overnames, opvolging, management buy-ins en buy-outs of btw. 

Het adres voor het nieuwe kantoor in Brussel is Inter Access Park - Pontbeekstraat 4, 1702 Groot-Bijgaarden. De inrit van de parking van het gebouw is te bereiken via de Brusselsesteenweg. Telefonisch is het kantoor bereikbaar op +32 2 229 32 60. Een afspraak maken, kan telefonisch of via de website (www.bakertilly.be/contact).
 

Meer info over Baker Tilly: 

www.bakertilly.be - www.bakertilly.global

Niet voor publicatie:
• Perswoordvoerder: Peter Weyers, p.weyers@bakertilly.be, 09/272 72 10