Corporate Finance: een internationale dienstverlening

Vakartikels

Binnen de hedendaagse markt valt internationalisering niet meer weg te denken. Maar de reden waarom de stap naar internationalisering wordt gezet verschilt van onderneming tot onderneming. Om maar enkele op te sommen : toegang tot nieuwe markten; diversificatie; klanten volgen, een concurrentievoordeel behalen.
 

De kansen die ontstaan door internationalisering zijn universeel voor elke onderneming: meer omzet, meer schaalvoordelen en een sterkere onderneming in zijn geheel. Bij een succesvol internationaliseringsproject komt echter ook de nodige voorbereiding kijken. Plannen en flexibel ondernemen zijn mee de sleutel tot een internationaal succes. 

Een groeistrategie op maat

Groeien is ook durven veranderen. En dat is een boodschap die we bij Baker Tilly goed begrijpen. Onze experten begeleiden regelmatig internationale groeitrajecten bij ondernemingen. We adviseren hoe ze een progressieve rol kunnen blijven spelen in de internationale markt en evalueren hun strategieën. 

Het EMEA Corporate Finance team heeft ervaring bij het ondersteunen van bedrijven met grensoverschrijdende koop- en verkoopbegeleiding, transactieadvies, waardebepalingen, financiering en het helpen maximaliseren van de ondernemingswaarde.  Dankzij het internationale Baker Tilly netwerk kunnen ondernemingen beroep doen op 350 professionals binnen 75 onafhankelijke organisaties en 19 landen. 

Een van de succesverhalen die de internationale expertise van Baker Tilly aantoont is het traject bij Codelogic. Baker Tilly begeleidde het softwarebedrijf bij de overname van het bedrijf Enterprise Communications GmbH uit Mönchengladbach (Duitsland). Tijdens het overnameproces werd onder meer beroep gedaan op onze Duitse professionals voor de due diligence en het opstellen van de transactiedocumentatie. 

Staat u ook op punt om een internationale stap te zetten met uw onderneming?

Als klant van Baker Tilly kunt u contact opnemen met Olivier Willems, Partner Corporate Finance / Corporate Finance Head EMEA , of uw dossierverantwoordelijke.
Nog geen klant? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.