Onze nieuwe afdeling ESG & Sustainability wil mee uw duurzaamheid verbeteren

Nieuws over Baker Tilly

Vanaf nu kunt u bij Baker Tilly ESG & Sustainability terecht. Met deze nieuwe afdeling gaan we u bijstaan om uw duurzaamheid aantoonbaar te verbeteren. Daarbij nemen we de nieuwe EU-regelgeving als leidraad en anticiperen we onder meer op de richtlijn over duurzaamheidsrapportage (CSRD of Corporate Sustainability Reporting Directive) die weldra van kracht zal zijn. 

Waarvoor kunt u bij Baker Tilly ESG & Sustainability terecht?

We begeleiden uw duurzaamheidsprojecten van a tot z. U kunt bij ons terecht voor een integrale, niet-financiële rapportering volgens de Europese duurzaamheidsstandaarden, of voor een onafhankelijke controle (assurance) van die rapportering.

We bieden u ook operationele ondersteuning. Concreet staan we u bij met analyses, strategie en projectplanning. We hebben een modulair dienstenpakket op maat van de maturiteit van elke klant. Onze dienstverlening omvat onder meer informatiesessies, training, impactanalyse, overkoepelende transitiebegeleiding en ondersteuning à la carte voor projecten zoals verbetertrajecten voor uw CO2-voetafdruk, emissie en afval, energiereductie en energietransitie, investeren in gebouwen, circulaire economie, employer branding, welzijn en gezondheid op het werk of processen voor goed bestuur en meer.
 

U kunt bij ons terecht voor rapportering en ook voor operationele ondersteuning.
We willen u van dienst zijn in alle aspecten van uw duurzaamheidsplannen.

“Wanneer het over ESG gaat, heeft men het vooral over rapporten. Die moeten natuurlijk correct zijn en daarvoor kunnen wij zorgen. Het essentiële element is echter wat voorafgaat aan de rapportering. U wil uw operationele processen duurzamer maken. Daarbij zullen wij u even goed ondersteunen en adviseren. U mag op ons rekenen voor een pragmatische projectaanpak, concreet advies en realistische doelstellingen”, aldus Peter Weyers, partner bij Baker Tilly.

Het ESG-kader heeft impact op alle ondernemingen

Onder de huidige wetgeving zijn grotere, beursgenoteerde ondernemingen verplicht om te rapporteren over hun positieve impact op het milieu (Environment) en de samenleving (Social). Die interacties moeten ze omkaderen met goed bestuur (Governance). De nieuwe regelgeving breidt de doelgroep uit en zal gelden voor alle ondernemingen die beantwoorden aan twee van de drie volgende criteria: meer dan 250 medewerkers, meer dan 40 miljoen euro omzet of meer dan 20 miljoen euro balanstotaal. Maar ook de toeleveranciers en kleinere ondernemingen zullen in veel gevallen door grote bedrijven, banken of investeerders worden verzocht om gegevens aan te reiken volgens de nieuwe standaarden. Daarnaast zullen ook medewerkers en klanten in toenemende mate aantoonbare duurzaamheid verwachten.

Het ESG-kader is relevant voor alle ondernemingen. Het belicht een reeks strategische randvoorwaarden en biedt een kans om zich duurzaam en competitief te positioneren naar alle belanghebbenden.   

Philip Dooms leidt de afdeling ESG & Sustainability. Philip heeft een brede management-achtergrond bij grote bedrijven en internationale kmo’s. Voor hem wordt duurzaamheid steeds doorslaggevender. “Het ESG-kader heeft een impact op zo goed als alle aspecten van de bedrijfsstrategie. Daarom gaan we bij Baker Tilly in z’n volle breedte naar de plannen en de problematieken van onze klanten kijken. We gaan hun competitiviteit verhogen en hun duurzaamheidsclaims hard maken. Zo bewaken we hun economische leefbaarheid op langere termijn”, aldus Philip.

Meer weten?

Als klant van Baker Tilly kunt u contact opnemen met Philip Dooms, Partner ESG & Sustainability of uw dossierverantwoordelijke.
Nog geen klant? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.