Frederic Dedeurwaerdere
Partner Vermogens- & successieplanning
Gecertificeerd belastingadviseur

Frederic begeleidt families bij de opbouw, de bescherming en overdracht van hun onderneming en privé vermogen. Hij ondersteunt zowel ondernemers, vrije beroepers als privépersonen. 

Frederic Dedeurwaerdere 2023 - cirkel

Als onafhankelijk adviseur  in estate planning focus ik mij op het begeleiden van particulieren en familiale ondernemers betreffende hun privé en zakelijk vermogen, met aandacht voor de financiële, fiscale en juridische aspecten. 

Dit doet ik met bijzondere interesse voor de begeleiding van vrije beroepers, voor de overdracht van familiebedrijven en voor de vermogens- en successieplanning bij nieuw samengestelde gezinnen. Voor sommige families ben ik uitgegroeid tot familiaal vertrouwenspersoon en trusted advisor.

Buiten Baker Tilly ben ik sinds 2018 gastdocent personenbelasting aan HOWEST (Accountancy-Fiscaliteit). Daarnaast spreek ik regelmatig voor diverse organisaties, zowel voor particulieren, ondernemers als specialisten. 

 En als er tijd over is minivoetbal, wandelen, fietsen, skiën en lezen van vakliteratuur.

Werkte eerder aan onder andere: 

  • Van 2000 tot 2011 was ik actief in de bank- en verzekeringssector in diverse functies, startend in de back-office van een effectenafdeling om mij sinds 2005 toe leggen op adviseurschap als KMO-adviseur en kantoordirecteur.
  • Vanaf 2011 ben ik actief als onafhankelijk adviseur vermogensplanning.

Opleiding : 

  • Master in de motorische revalidatie en kinesitherapie (Universiteit Gent, 1999)
  • Master Economie en Bedrijfskunde (Universiteit Gent, 2004)
  • Expert Class Advisor Financiële Planning (Antwerp Management School, 2010)
  • Postgraduaat Fiscaliteit (Fiscale Hogeschool Brussel, 2013)
  • Gecertifieerd adviseur Familiebedrijven (EHSAL Management School, 2016).