Animatie- & illustratiestudio Eugene and Louise: "Kleinschalige aanpak & persoonlijk contact"

Klantengetuigenis

Kent u Pictureka!, Meneertje Nee! of Wubby School? Uw kinderen vast wel. Deze creaties komen uit de animatie- en illustratiestudio ‘Eugene and Louise’, het geesteskind van creatievelingen Glenn D’Hondt en Sylvia Meert, trouwens ook man en vrouw in het leven buiten hun studio.

Animatie- & illustratiestudio Eugene & Louise

In het landelijke Aaigem bij Erpe-Mere baadt de rustig gelegen thuisstudio in het zonlicht, én ademt creativiteit. Vergelijkbare studio’s zijn meestal gevestigd in de grote steden, dicht bij de grote klanten, maar ‘Eugene and Louise’ koos bewust voor Aaigem als rustige locatie. Het echtpaar D’Hondt-Meert heeft 2 jongens die meer dan eens de inspiratiebron en toetssteen zijn voor hun creatieve ideeën.

“We willen bewust klein blijven,” zeggen Glenn en Sylvia. Door de hoeveelheid werk zouden we kunnen groeien met medewerkers, maar dat doen we dus niet. We willen in de eerste plaats creatief bezig zijn, en het evenwicht kunnen bewaren. Voor de klanten willen we flexibel kunnen blijven, en niet vooral met people management bezig zijn. Onze recent gebouwde studio biedt dus maar plaats aan maximum 6 mensen.”

Niet alleen boekhouding, maar ook juridisch en fiscaal advies

Eugene and Louise is een mooi voorbeeld van een klant die verschillende diensten van Baker Tilly Belgium afneemt. “Via een advocaat zijn we in contact gekomen met Guy Schollaert, één van de vennoten van Baker Tilly. Sinds 2007 werken we met hen. Baker Tilly Belgium zorgt niet alleen voor de volledige boekhouding van de vennootschappen achter onze creatieve studio, maar ook voor de nodige rechtsbijstand,” aldus Sylvia Meert.

“Juridisch en fiscaal advies in kwesties van auteursrechten is voor ons meer dan nodig. We hebben steeds meer buitenlandse klanten. De experten van Baker Tilly Belgium zorgen voor sluitende contracten en regelen het papierwerk.”

“De samenwerking verloopt goed. Alles wat in orde moet zijn, is ook in orde. We waarderen vooral het persoonlijk contact met Benedikte Meert, Ives Beerens en Guy Schollaert van het kantoor in Aalst. Ook de kleinschalige aanpak van een toch grotere speler als Baker Tilly vinden we belangrijk.”

Snel antwoord op bijkomende vragen

“Naast de structurele contactmomenten kunnen we altijd terecht voor bijkomende vragen. Daar komt snel een antwoord op, ook buiten de kantooruren. Ook voor de combinatie privé-woning-vennootschappen hebben ze ons goed geholpen met een toekomstgerichte oplossing,” aldus Glenn D’Hondt. “Wat we in de toekomst nog willen doen? Nog meer eigen projecten. Dus ons eigen goesting doen,” lachen Glenn en Sylvia.

 

Creatief werk van kleine Vlaamse studio gaat wereldwijd

“Eugene and Louise” is een Vlaamse creatieve animatie- en illustratie-studio. Ze focussen op character design, illustratie, motion graphics en originele content. Ze werken in opdracht van klanten én hebben eigen projecten.

Ze zijn de mede-bedenkers en ontwerpers van Pictureka!, het bordspel dat samen met Hasbro ontwikkeld werd en verschillende internationale awards gewonnen heeft. Het Amerikaanse Hasbro is de op één na grootste speelgoedproducent ter wereld en de uitgever van het populairste bordspel ter wereld: Monopoly. Naast Pictureka! zijn het kinderboek “Meneertje Nee!” en de tekenfilm “Wubby School” (pilootaflevering) bekende realisaties.

Eugene and Louise werkt ook in opdracht van grote merken als Disney, Lego, Mattel, Chiquita, MTV Europe, Coca Cola, Absolute Vodka en grote reclame-agentschappen als VVL-BBDO, Duval Guillaume en The Gepetto Group. Voor opdrachten in de USA, UK en Azië wordt Eugene and Louise vertegenwoordigd door het Amerikaanse Bernstein & Andriulli.

“Eugene and Louise bvba” heeft als aandeelhouders het echtpaar Glenn D’Hondt en Sylvia Meert. Vorig jaar werd ook een bijkomende vennootschap “Eugene and Louise Studio bvba” opgericht, door Glenn en Sylvia samen met Birger Platteeuw die gespecialiseerd is in video, motion graphics en bewegende beelden.

Momenteel werken Glenn, Sylvia en Birger aan de kortfilm “Velo”, waarvoor ze nog financiering via de Tax Shelter regeling zoeken. “Velo” is een Vlaams verhaal dat zich situeert in de wereld van de kermiskoersen, maar de problematiek behandelt hoe je moet omgaan met het alleen achterblijven na het overlijden van je partner. Verder werken ze nog aan 2 eigen tekenfilmseries, waaronder “Badaboo” in samenwerking met Creative Conspiracy. Ook hiervoor wordt nog financiering gezocht.

www.eugene-and-louise.com