Anne Roels & Vincent De Cooman (Wittenstein): "Samenwerken als een tandem met Baker Tilly leidt tot efficiëntie"

Klantengetuigenis

Het in het Oostvlaamse Kalken gevestigde WITTENSTEIN fungeert in de Benelux als verkoopkantoor van industriële aandrijfsystemen voor het Duitse moederbedrijf. Omwille van deze specifieke context zochten Vincent De Cooman en Anne Roels van WITTENSTEIN een Belgische audit-partner die zelf ook deel uitmaakt van een internationaal netwerk. Na 4 jaar loopt de samenwerking met Baker Tilly gesmeerd. “Efficiënt als een tandem,” lacht Anne Roels.

Wittenstein Benelux Vincent De Cooman Anne Roels

Vincent De Cooman, Managing Director van WITTENSTEIN Benelux: “Ons Duits moederbedrijf in Igersheim stelt hoge eisen inzake audit. Omwille van internationale consolidatiedoeleinden worden strikte deadlines gehanteerd. Een snelle afsluiting én controle van de boekhouding is dus nodig. We hadden een specialist nodig die kennis heeft van de complexe en snel wijzigende wetgeving, en zelf deel uitmaakt van een internationaal netwerk. Dat is dus Baker Tilly Belgium geworden. De internationale uitstraling van de Baker Tilly groep, dat zien de Duitsers graag.”

Commissarismandaat

Steven Meyvaert is de betrokken vennoot van Baker Tilly Belgium. “We controleren als bedrijfsrevisor de boekhouding en de cijfers van WITTENSTEIN bvba. Als auditor heeft Baker Tilly een puur controlerende
rol. Vanwege dit commissarismandaat stellen we dus geen bestuursdaden, verzorgen geen accountancy of doen geen fiscale optimalisaties.”

“Op elkaar ingespeeld”

Anne Roels is verantwoordelijk voor de boekhouding en financiën van WITTENSTEIN bvba. Voor de audit werkt ze nauw samen met Els Mertens van Baker Tilly Belgium, die als bedrijfsrevisor de dossierbeheerder van WITTENSTEIN is en alle communicatie met Anne verzorgt. “Els heeft jarenlange ervaring, en dat merken we in onze efficiënte samenwerking. We zijn ondertussen op elkaar ingespeeld. Er is een draaiboek beschikbaar, waardoor alle nodige stappen goed ingepland kunnen worden,” legt Anne uit.

Els Mertens: “De boekhoudkundige afsluiting wordt intern door Anne samen met een medewerker voorbereid. Ik zorg voor de controle van de internationale rapportering, rekening houdend met de strikte procedures vanuit Duitsland. De internationale dimensie maakt dit dossier extra boeiend. Ik heb ook het nodige advies gegeven in het kader van het gewijzigd Belgisch boekhoudrecht naar aanleiding van de implementatie van de Europese boekhoudrichtlijn.”

“In specifieke domeinen zoals transfer pricing kunnen we bovendien beroep doen op de expertise van onze specialisten binnen Baker Tilly Belgium. En voor vragen die meer internationaal gerelateerd zijn, kunnen we indien nodig terugkoppelen naar onze Duitse collega’s binnen het Baker Tilly International netwerk,” besluit Els Mertens.

Els Mertens - Steven Meyvaert - Vincent De Cooman - Anne Roels

Els Mertens - Steven Meyvaert - Vincent De Cooman - Anne Roels

Over WITTENSTEIN

Ontwikkeling, productie en verkoop van servo-aandrijfsystemen voor precisietoepassingen

WITTENSTEIN bvba maakt deel uit van de Duitse WITTENSTEIN SE groep (339 miljoen euro omzet met 2350 medewerkers wereldwijd). WITTENSTEIN ontwikkelt, produceert en verkoopt klantspecifieke producten, systemen en oplossingen voor uiterst dynamische bewegingen, zeer precieze positionering en intelligente netwerkverbindingen in de elektromechanische aandrijftechnologie. Het gaat met name om planetaire spelingsarme reductiekasten, volledige elektromechanische aandrijfsystemen en AC-servosystemen en -motoren, systeemcomponenten zoals tandheugels en tandwielen, lift- en hijstechniek, ontwerptools voor de complete aandrijflijn en toebehoren, en volledige systeemoplossingen in sectoren die veel precisie vereisen. Inzetgebieden zijn robotica, werktuigmachines, medische technologie en de lucht- en ruimtevaart.
De Benelux-vestiging, opgericht in 2003, bevindt zich in het Oostvlaamse Kalken, en is verantwoordelijk voor de verkoop-, technische en calculatieservice in de Benelux. De salesorganisatie werkt zowel voor België, Luxemburg als Nederland. De managing director is Vincent De Cooman. Het team bestaat uit een 15-tal medewerkers die “uw business willen doen draaien”.

www.wittenstein.biz