Carel van Goch & Karel Poelmans (Swiss Sense): "Baker Tilly Belgium ontzorgt ons"

Klantengetuigenis

Swiss Sense is een Nederlandse retailketen (boxsprings, matrassen, bedtextiel en accessoires). Het familiebedrijf werkt voor de audit en de controle van de jaarrekening van de 8 Belgische vestigingen met Baker Tilly Belgium in Melle. Voor fiscaal en juridisch advies voor de Belgische markt doet Swiss Sense eveneens een beroep op Baker Tilly Belgium. Ook met de Nederlandse en Duitse afdelingen van Baker Tilly International werkt Swiss Sense samen. Het internationale netwerk van Baker Tilly biedt duidelijk voordelen voor deze multinational.

Swiss Sense

Carel van Goch & Karel Poelmans

Karel Poelmans (COO) en Carel van Goch (CFO) van Swiss Sense : “De dienstverlening van Baker Tilly Belgium geniet onze volle tevredenheid. Onze vaste contactpersoon Jan Smits geeft professioneel en persoonlijk advies. Door zijn grote kennis van het vakgebied weet hij duidelijk waarover hij praat. Onze belangen worden goed behartigd. Hij is een echte ‘mensen-mens’.”

No nonsense

“De samenwerking verloopt in een no-nonsense sfeer,” legt CFO Carel van Goch uit. “De administratie en boekhouding van de Belgische bvba verloopt helemaal vanuit ons hoofdkantoor in het Nederlandse Uden. We hebben immers geen kantoor in België. Toch levert dit zaken doen ‘op afstand’ met Baker Tilly Belgium geen probleem op. Voor de besprekingen komt Jan Smits naar Uden. Het werk achter de schermen gebeurt in het kantoor in Melle bij Gent. Zij rapporteren aan Nederland.” Karel Poelmans, verantwoordelijk voor de operationele en commerciële zaken van Swiss Sense : “In onze financiële administratie werken 8 mensen. In onze hele organisatie hebben we een uniforme manier van werken. Niet alleen in de productie, maar ook in de financiële afdeling. Nochtans dient de verslaggeving in Nederland en België anders te gebeuren. Jan Smits en zijn team regelen de correcte Belgische aanpak. Ze zorgen dat we voldoen aan de wettelijke spelregels in België.”

Toegevoegde waarde

“Baker Tilly Belgium levert nog meer toegevoegde waarde,” aldus CFO van Goch. “Ook strategisch, via fiscaal en juridisch advies, denken ze met ons mee. Ze doen steeds een juridische toetsing van bv contracten of documenten van onze huis-advocaat. Qua transfer pricing worden de nodige overeenkomsten opgemaakt door Baker Tilly Belgium.”

“De medewerkers van Baker Tilly Belgium doen veel nuttig werk achter de schermen. We hoeven ons daar niet druk over te maken. Ontzorgen, dat is wat ze voor ons doen,” besluiten Karel Poelmans en Carel van Goch.

Swiss Sense: familie Diks beddenmakers sinds 1918

De Nederlandse familie Diks is een beddenspecialist met bijna 100 jaar ervaring. Sinds 1918 fabriceren zij bedden in het Brabantse Uden. Vanaf 2004 zijn ze bekend onder hun huidige naam Swiss Sense. Hun boxsprings, matrassen, bedtextiel en accessoires zoals nachtkastjes en bijmeubelen worden verkocht in ruim 60 winkels en via een online webshop waarop u uw eigen boxspring kunt samenstellen. In een paar stappen doorloopt u de configurator met als eindresultaat een boxspring die aansluit op uw wensen en behoeftes.

Swiss Sense - box spring

Sfeer, inspiratie en beleving komen samen in de nieuwe Swiss Sense flagshipstores in Nederland (Amsterdam, Heerlen, Rotterdam en Breda) en in de Duitse plaatsen Langenfeld en Ludwigsburg. Een groot deel van hun producten produceren ze in hun eigen fabriek. De hele keten wordt zelf beheerd.

Swiss Sense - box spring 2

 Meer dan 800 medewerkers werken bij Swiss Sense op het  hoofdkantoor en distributiecentrum in Uden, in de eigen fabriek en in winkels verspreid over Nederland, België en Duitsland. Door het vermijden van de tussenhandel kunnen ze hun producten voordeliger aanbieden dan de concurrentie. Het bedrijf heeft expansieplannen in Vlaanderen en Brussel. 

Een brok geschiedenis

De grondlegger van de beddenmakers was Piet Diks, grootvader van de huidige 3e generatie. Piet Diks startte in 1918 met de productie van matrassen, die opgebouwd werden uit stro en omgeven door een juten omslag. Door verdere ontwikkeling van de spiraalbodem en vraag vanuit de markt was het een logische stap om metalen bedden te produceren, waar rond 1939 mee gestart werd. In de tachtiger jaren werd een fabriek geopend voor de productie van MDF-bedden. Er werden steeds nieuwe technieken geïntroduceerd wat resulteerde in een compleet aanbod op het vlak van slapen : ledikant, bodem en matras.

www.swisssense.be