Duurzaam ondernemen: getuigenissen en inzichten

Add to Calender 2023-06-22 16:30:00 2023-06-22 16:30:00 Duurzaam ondernemen: getuigenissen en inzichten | Baker Tilly Duurzaamheid en ondernemen vallen niet meer los van elkaar te zien. Maar duurzaamheid integreren binnen een onderneming is vaak een ander verhaal. Dit exclusieve event is een boeiende avond vol inzichten en getuigenissen over wat ESG nu juist betekent voor uw onderneming en hoe u dit praktisch kan integreren binnen uw onderneming. https://www.bakertilly.be/nl/events/duurzaam-ondernemen-getuigenissen-en-inzichten Regenboog 2, Melle Baker Tilly marketing@bakertilly.be Europe/Brussels public
Einde voorzien rond
Regenboog 2, Melle
Event ESG 22/6/2023 met Caroline Van der Perre

Duurzaamheid en ondernemen vallen niet meer los van elkaar te zien.
Maar duurzaamheid integreren binnen een onderneming is vaak een ander verhaal. Dit exclusieve event is een boeiende avond vol inzichten en getuigenissen over wat ESG nu juist betekent voor uw onderneming.

We starten de avond met een boeiende praktijkgetuigenis van Caroline Van der Perre, CEO van RAFF Plastics en winnares WOMED Award 2022, de prijs voor Onderneemster van het Jaar.

Wannes Gheysen van Bank van Breda gaat daarna dieper in op de manier waarop banken voortaan het duurzaamheidsthema vertalen in hun portfolio en wat dit voor u als ondernemer betekent.

Tot slot heeft u die avond exclusief toegang tot ons Baker Tilly ESG-expertennetwerk waarbij u rond de onderstaande thema’s uw persoonlijke vragen kan stellen aan onze experten.

Programma

18:30: Onthaal met broodjes
19:00: Getuigenissen & inzichten 

  • Het Europese ESG- en duurzaamheidskader
    Philip Dooms, Partner ESG & Sustainability, Baker Tilly
  • Duurzaamheid in de praktijk: Een nieuw leven voor plastic afval
    Caroline Van der Perre, CEO RAFF Plastics NV, winnares WOMED Award 2022
  • Hoe kijkt uw bank naar duurzaamheid en wat betekent dit voor u?
    Wannes Gheysen, Verantwoordelijke ondernemers, Bank van Breda

20:30: Persoonlijke speeddating en netwerking

Speeddating: thema's en experten

Heeft u een specifieke vraag rond CO2-voetafdruk of energie, circulariteit, duurzaamheid in de bouwsector, duurzaamheidscommunicatie of de “sociale” aspecten van duurzaamheid? Dan kan u bij inschrijving een afspraak boeken met één van onze experten tijdens een persoonlijke speeddating. Wees er wel snel bij, het aantal plaatsen is beperkt. 

CO2-voetafdruk, klimaat en energie
Tim Vancouillie, Zaakvoerder, E-Luse

Hoe kan u als onderneming besparen op energie en uw ecologische voetafdruk verkleinen? Tim Vancouillie is CEO van E-Luse, een adviesbureau voor energiezuinig, CO2-neutraal en duurzaam ondernemen met een focus op productiebedrijven en kmo’s.

Circulariteit en duurzame innovatie
Philip Marynissen, Business Development Manager, VITO

Hoe ontwikkelt u een circulaire bedrijfsstrategie? Philip Marynissen zet samenwerkingen op met organisaties die streven naar een betere milieuperformantie door circulariteit te integreren binnen hun overkoepelende strategie. 

Duurzaamheid in de bouwsector
Robin Allaer, Burgerlijk-ingenieur architect, Stadswoud

Duurzaam bouwen of renoveren? Met Stadswoud gebruikt Robin Allaer energieneutraliteit, lage milieu-impact en herbruikbaarheid als bouwblokken voor de toekomst. Stadswoud bestudeert, adviseert en informeert over hoe bouwheren en bedrijven hun duurzame projecten kunnen realiseren.

Duurzaamheidscommunicatie
Sybil Van Torre, Communication Manager, Cantilis

Effectief communiceren over uw duurzaamheidsstrategie? Sybil van Torre is duurzaamheidsspecialist én communicatie-expert. Ze adviseert onder meer energiebedrijven en is partner bij haar eigen communicatiebureau Cantilis waar duurzame bedrijven centraal staan.

De "S" in ESG
Lieven Nissens, HR Consultancy Director, Baker Tilly

Wat zijn de sociale aspecten van het ESG-kader en hoe integreert u deze in uw ondernemings- en HR-beleid? Lieven Nissens begeleidt als HR Consultancy Director ondernemingen bij het creëren van een sociaal duurzame werkomgeving.

Locatie: Baker Tilly (Kantoor Melle)