Filip De Scheemaeker
VAT Director

Filip is VAT Director bij Baker Tilly.
Samen met het team adviseert Filip klanten bij btw-zaken. Dit enerzijds door het intern ondersteunen van collega’s bij vragen en anderzijds door persoonlijk advies te verlenen aan klanten.

Filip De Scheemaeker

Btw is een belasting op transacties. Ondernemingen voeren dus dagelijkse handelingen uit die btw-gevolgen met zich mee brengen. Het is daarom essentieel om te weten welke regels gevolgd moeten worden, maar ook welke alternatieven er zijn.

Als btw-adviseur is het onze taak om bedrijven te begeleiden bij de correcte opvolging van regels, rekening houdend met het statuut van de betrokken entiteit, de sector en de locatie. We informeren hun ook over nieuwe regels en bieden ondersteuning bij de implementatie. Maar ook als regels niet correct worden toegepast, bieden wij advies en bijstand. In dergelijke gevallen kijken wij om eventuele problemen op te lossen en mogelijke risico's te minimaliseren.

Daarnaast geef ik ook regelmatig opleidingen. 

In mijn vrije tijd ga ik graag lange afstanden wandelen, zoals de dodentocht. Samen met het gezin op reis gaan, een daguitstap of gewoon eens lekker gaan eten vind ik ook altijd heel erg fijn.

Werkte eerder aan onder andere: 

  • Analyse btw-statuut bij een vzw met optimalisatie van historische btw-aftrek
  • Assistentie bij btw-controles
  • Btw-update voor non-profit organisaties
  • Btw en samenwerkingsverbanden
  • Oprichten van btw-eenheden