Baker Tilly lanceert extra HR-dienstverlening: Payroll

Persbericht

Baker Tilly, gespecialiseerd in audit, accountancy, corporate finance en consultancy, vervolledigt met de nieuwe dienst “Payroll” het bestaande gamma aan diensten om ondernemers te ondersteunen in hun HR-beleid. Vandaag kunnen bedrijven bij Baker Tilly reeds terecht voor een sociale audit, loonoptimalisatie, HR outsourcing en advies voor welzijnsbeleid en bedrijfscultuur. De dienst Payroll is een nieuwe stap in de ambitie om een allround HR-dienstverlening aan te bieden, een ‘one stop shop’.

“Er worden steeds hogere verwachtingen gesteld aan het HR-beleid,” zegt Lieven Nissens, HR Consultancy Director bij Baker Tilly. “De coronacrisis geeft daar een extra boost aan. De telewerkplicht gaat gepaard met het uitwerken van een telewerkbeleid, het toekennen van de juiste vergoedingen en de recente telewerkaangifte. Of neem de wijzigingen in de sociale wetgeving. Het HR-beleid moet zo telkens opnieuw worden aangepast. Een hele klus voor bedrijven om dat allemaal zelf te blijven opvolgen en correct uit te voeren. Baker Tilly neemt hen die zorgen uit handen.”

Payroll: loonadministratie op maat

“Het is een voordeel voor ondernemers dat ze bij één dienstverlener terecht kunnen voor al hun HR-vragen,” vervolgt Lieven Nissens. “Met de payroll dienstverlening willen we daar verder op inspelen. Ondernemers kunnen nu op ons beroep doen voor hun loonadministratie en loonverwerking.”

Met de nieuwe dienst neemt Baker Tilly als sociale dienstverlener alle payroll taken binnen een onderneming voor haar rekening. Klanten kunnen niet enkel bij het kantoor terecht voor hun loonadministratie en personeelsadministratie, maar ook voor sociaal juridisch advies.  

De nieuwe dienst richt zich niet enkel op kmo’s, maar ook op nieuwe werkgevers. “Bij het starten met personeel horen ook de nodige formaliteiten, zoals het opmaken van een arbeidsreglement en arbeidsovereenkomsten. Na het afhandelen van de administratie,  blijven we nieuwe werkgevers verder ondersteunen met actueel sociaal juridisch advies,” zegt Yves Coppens, Tax Partner bij Baker Tilly. 

Om de loonverwerking en loonadministratie te vereenvoudigen, kunnen ondernemers als deel van de dienstverlening van Baker Tilly gebruik maken van het werkgevers- en werknemersplatform “HRMS”. Via die tool kunnen werkgevers makkelijk prestaties beheren. Werknemers kunnen verlof aanvragen en persoonlijke gegevens wijzigen. 

Volledige dienstverlening

De diensten Payroll en HR Consultancy Services maken deel uit van de Consultancy-afdeling binnen Baker Tilly. Daarnaast is het kantoor ook gespecialiseerd in audit, corporate finance en accountancy. Deze uitgebreide dienstverlening levert voordelen op voor werkgevers. Ondernemingen kunnen bv ervoor kiezen om de loonverwerking te integreren in de boekhouding. Ook buitenlandse werkgevers die met personeel starten in België of Belgische werkgevers die personeel in het buitenland tewerk stellen, staat Baker Tilly bij in hun payrollverplichtingen en met fiscaal advies.

Over Baker Tilly
Baker Tilly is gespecialiseerd in accountancy, boekhouden, CFO-as-a-service, fiscaal advies, juridisch advies, bedrijfsrevisoraat, waarderingen, bedrijfsrapportering, bedrijfsoverdracht, familiale planning, successieplanning, advies voor vastgoedaankoop in Spanje, HR Consultancy Services, ...  
De groep heeft vestigingen te Aalst, Brussel, Gent (Melle), Luik (Soumagne), Zele en Mechelen en meer dan 150 medewerkers. 
Baker Tilly heeft de nodige slagkracht voor een optimale dienstverlening via multidisciplinaire teams, maar is tegelijkertijd kleinschalig genoeg om persoonlijk maatwerk te bieden. De kwaliteit en de kracht van een internationale speler, én de persoonlijke aanpak en prijs van een lokale speler: dat is Baker Tilly. Baker Tilly België is lid van het Baker Tilly netwerk dat tot de tien grootste van de wereld behoort en actief is in accountancy, audit, consultancy en corporate finance. Het netwerk stelt 37.000 mensen tewerk en heeft 740 kantoren in 148 landen.

Meer info over Baker Tilly:

www.bakertilly.be - www.bakertilly.global

Niet voor publicatie: