"De juiste mensen op de juiste plaats zorgen altijd voor succesverhalen."

Klantengetuigenis

Voor Minnard Berkhoff, Finance & Operations Leader bij Specialized, is personeel de primaire zorg. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf, gericht op high-end racefietsen, mountainbikes, equipment & accessoires heeft de laatste jaren een mooie groei doorgemaakt. De juiste begeleiding is hierbij essentieel. Baker Tilly kan met een sterke dienstverlening en persoonlijke aanpak die groei mee helpen realiseren.

Specialized kent heel wat populaire vestigingen in Nederland, maar heeft sinds twee jaar ook fysieke vestigingen in België. “Met de ontwikkeling in de markt hebben wij ervoor gekozen om, aan de hand van overnames, met retail te beginnen in België. Zo groei je opeens van 0 naar 15 werknemers”, vertelt Minnard Berkhoff.

“Bij die overnames was onze primaire zorg het personeel, want het team staat bij ons met stip op één.” Minnard kwam al snel tot de conclusie dat een bedrijf in België runnen qua wet- en regelgeving anders verloopt dan in Nederland.

“We hadden nood aan een partner die ons daarbij hielp en zo kwamen we al snel in contact met het payroll team van Baker Tilly.”

Audrey De Bevere, Individual Tax Partner bij Baker Tilly, kon vanaf dag één op een fijne samenwerking rekenen met Minnard en zijn team. 

“Specialized kent de start van hun ondernemersverhaal in Nederland. Wanneer ze wilden uitbreiden naar België waren de payroll services en fiscaliteit een groot vraagteken. Dat we hen hiermee van A tot Z kunnen begeleiden is heel waardevol.”

Minnard Berkhoff_Specialized

Minnard Berkhoff, Finance & Operations Leader Specialized

De juiste mensen op de juiste plaats

Ook Bas Giling, Market Leader Dutch Spoken Markets bij Specialized, ziet personeel als de basis van een goed draaiend bedrijf. “De juiste mensen op de juiste plaats zorgen altijd voor succesverhalen. Het is daarom belangrijk dat we hen goed soigneren. Hoe meer je als werkgever op de hoogte bent van wat er speelt, in dit geval de Belgische regelgeving, hoe meer je kan garanderen dat er goed voor hen wordt zorggedragen.” 

Het payroll team van Baker Tilly ondersteunt Specialized bij dagelijkse administratieve taken zoals het opmaken van arbeidsovereenkomsten, sociale aangiftes of de implementatie van HR-tools. “Het stukje payroll is een maandelijkse transactie. Puur technisch valt dat best mee. Maar belangrijk is dat alles wat erbij komt kijken, zoals het managen van de veranderingen en de volledige overgang, klopt. Dat is niet altijd even evident. Het gaat over de portemonnee van de mensen, daar wil je correct en tijdig zijn. En dat is voor onze onderneming het belangrijkste”, zegt Minnard.

Specialized_thumbnail3

Lieven Nissens, Yves Coppens, Audrey De Bevere, Bas Giling, Minnard Berkhoff

Een groeiverhaal

Lieven Nissens werkt al bijna vier jaar voor Baker Tilly en is Payroll & HR Consultancy Director. Hij hielp Specialized bij de overnames van verschillende winkels. 

“Specialized is een mooi voorbeeld van een startende werkgever die we vandaag nog steeds begeleiden in hun groeiverhaal. Wij zorgen voor mentale rust op vlak van personeelsgebeuren en personeelsbeleid. Dat onderdeel van ondernemen valt niet te onderschatten”, benadrukt Lieven Nissens.

“Een vlotte communicatie is boven alles de toegevoegde waarde van de samenwerking met Baker Tilly”, getuigt Minnard Berkhoff. “Wanneer we tegen vragen aanlopen, krijgen we niet alleen het antwoord op een eenvoudige manier aangereikt, maar ook advies over hoe we dit best aanpakken. Want wat voor ons een goed idee kan lijken vanuit onze Nederlandse mindset, past immers niet altijd binnen de Belgische wet- en regelgeving of structuur. Daar advies over krijgen is echt een meerwaarde.”
 

De multidisciplinaire aanpak als sleutel tot succes

“Baker Tilly inschakelen is een methode van ontzorging. We waren op zoek naar een partner die snel kan schakelen, flexibel en professioneel is. En die hebben we gevonden”, benadrukt Bas Giling. “Zo kunnen wij ons volledig focussen op wat wij doen als onderneming. Ik hoef niet om te kijken en me druk te maken over vraagstukken, want alles wordt geregeld. Ook de multidisciplinaire aanpak is een grote meerwaarde”, geeft Bas aan. “Je krijgt niet alleen een antwoord op één payroll vraagstuk, maar er wordt een link gelegd naar welke wettelijke en financiële implicaties er zijn. Het in de hand hebben van meerdere expertises is voor ons de sleutel tot succes.”

“Om de kwaliteit van onze producten te garanderen, moeten onze processen en dienstverlening ook op hoog niveau zijn. Daar is payroll zeker een onderdeel van.”
Minnard Berkhoff, Finance & Operations Leader bij Specialized

Snel en flexibel

Snelheid in handelen en flexibiliteit stelt Minnard Berkhoff zeker op prijs. “We zijn van oorsprong een Amerikaans bedrijf en dat houdt veel veranderingen in. Er moet dus zeer snel geschakeld kunnen worden. Ook voor die flexibiliteit, mag je op Baker Tilly rekenen. We hebben één vaste contactpersoon, die weet wat het dossier inhoudt en de noden begrijpt van wie er tegenover hen zit.”

“Bij Baker Tilly vinden we het heel belangrijk om rechtstreeks in contact te staan met onze klanten”, vertelt Yves Coppens. “Dat zit ook in onze kernwaarden: We werken hands-on en zoeken pragmatisch gerichte oplossingen. Wij zorgen voor een direct aanspreekpunt om onze klanten bij te staan. Daarnaast staat een multidisciplinaire aanpak ten alle tijde centraal.”

Specialized kijkt met de hulp van Baker Tilly verder vooruit. Minnard Berkhoff: “Wij werken elke dag verder aan onze groei. Er zijn heel wat zaken die we nog willen realiseren om zo onze producten en diensten naar een nog hoger niveau te tillen. De toekomst ziet er dan ook rooskleurig uit.” 
 

Bekijk de klantengetuigenis

Please accept marketing cookies to watch this video