"De M&A diensten van Baker Tilly geven ons een veilig gevoel"

Klantengetuigenis

De grote Duitse hospitaalgroep Asklepios Kliniken verwierf deze zomer een 80% meerderheidsaandeel in Pulso Europe, dat gespecialiseerd is in psychosociaal welzijn in organisaties. Deze nieuwe samenwerking is een voorlopig orgelpunt in de groeigeschiedenis van het Leuvense bedrijf Pulso. Baker Tilly ondersteunde de 3 vennoten Dirk Antonissen, Bénédicte Taymans d'Eypernon en Marcel Willems de voorbije jaren met diverse fusies, joint ventures en overnames. “De M&A dienstverlening van Baker Tilly geeft een veilig gevoel,” getuigt Bénédicte Taymans d'Eypernon.

Pulso Bakermat 29

Vertrouwensband

Dirk Antonissen: “Reeds bij het ISW, het Instituut voor Stress en Werk, werkte ik samen met Anne Roucourt, de Legal Partner van Baker Tilly. Sinds 2015 werkt Senior Legal Counsel Liesbet Uyttenhove op ons dossier. De joint ventures in Lissabon en Athene werden onder haar begeleiding opgezet. Vandaag kent Baker Tilly dus goed onze achtergrond, onze visie en onze wensen. Door de lange historiek is er vertrouwen en een ‘naturel’ in de samenwerking. Met Liesbet is er een vertrouwensband die tot goede resultaten geleid heeft.”

Open communicatie

Marcel Willems: “De recente joint venture met Asklepios is een voorbeeld van de vlotte samenwerking van Baker Tilly met Pulso. Ook met de ‘tegenpartij’ was er een klik. De voorstellen van Asklepios moesten kritisch bekeken worden, en de onderhandelingen gevoerd in het belang van Pulso. Toch hadden de juristen van Asklepios lof voor de aanpak van Baker Tilly. De open communicatie van Liesbet was gericht op het oplossen van problemen.”

Hele overnameproces van A tot Z

Anne Roucourt: “Baker Tilly heeft het hele overnameproces van A tot Z begeleid, niet als een leverancier, maar als een partner. Dus niet alleen met juridisch advies, maar ook met fiscale en financiële input. Hoe gaan we dit structureren? Hoe pakken we dit toekomstgericht aan? Deze vragen hebben we ons gesteld. We hielden het grotere geheel in het oog.”

Een goede deal en een positief verhaal

Liesbet Uyttenhove: “Omdat het hier niet over een zuivere verkoop ging, maar de toekomstige samenwerking tussen beide partijen belangrijk was, moesten we streven naar een oplossing die goed was voor beiden. We hoefden in dit dossier niet in het defensief te gaan. Dit zijn de leuke overnames, omdat we samen een positief verhaal kunnen schrijven. Een goede deal én een goed gevoel is het resultaat. In de eerste plaats hebben we juridisch advies gegeven aan Pulso, maar ook op de andere specialisten van Baker Tilly hebben we snel en flexibel beroep kunnen doen.”

Een veilig gevoel

Bénédicte Taymans d'Eypernon: “De dienstverlening van Baker Tilly inzake M&A geeft een veilig gevoel. Ze grepen in wanneer nodig, en beloofden geen zaken die niet haalbaar waren. Door hun flexibiliteit konden ze snel schakelen. De open communicatielijnen maakten ook indruk op de mensen van Asklepios. Pulso blijft doorgaan als Pulso, met de huidige medewerkers. Het levenswerk van Marcel, Dirk en mezelf gaat verder.”

De recente joint venture met Asklepios is een voorbeeld van de vlotte samenwerking van Baker Tilly.
Marcel Willems, Pulso Europe

Pulso: psychosociaal welzijn

Het Leuvense bedrijf Pulso bouwt samen met leidinggevenden, medewerkers en partners aan gezonde organisaties, waar medewerkers gepassioneerd werken. De slogan is dan ook “passionate people, healthy organisations”.

Pulso heeft jarenlange en internationale ervaring in ‘Employee Assistance Programmes’ en psychosociale begeleiding op de werkvloer. De organisatie wil het welzijn in organisaties helpen verankeren en het referentiebedrijf op vlak van psychosociaal welzijn en veerkracht in organisaties zijn.

Naast individuele ondersteuning en begeleiding (EAP, waarmee ze marktleider zijn in de Benelux) biedt men training, coaching, bemiddeling en consultancy aan. Surveys en assessments, en online tools vervolledigen het aanbod.

Het Pulso-team bestaat uit een 30-tal vaste medewerkers uit vier verschillende teams en een groot netwerk van een 350-tal zorgvuldig geselecteerde, gespecialiseerde counselors en coaches in de Benelux en Frankrijk. Het bedrijf groeide uit tot een Europese speler.

Als spin-off van de KU Leuven zit wetenschappelijke onderbouwing in het DNA van Pulso. In 2019 werd Pulso voor het 2de jaar op rij door Trends uitgeroepen tot ‘snelgroeiend bedrijf’ (in de categorie kleine bedrijven in Vlaams-Brabant).

www.pulso-europe.eu

De geschiedenis van Pulso: fusies, joint ventures en overnames

> 1998: ISW
Enkele professoren van de universiteiten van Leuven en Nijmegen, gespecialiseerd in werkorganisatie, gedrag, gezondheid en welzijn richten het Instituut voor Stress en Werk (ISW) op.

> 2001: Eupora
Eupora Counseling Services is een van de eerste aanbieders van EAP in België. Bénédicte Taymans d’Eypernon en Marcel Willems zijn de oprichters.

> 2005: ISW Limits
ISW en Limits vzw sluiten onder leiding van CEO Dirk Antonissen een samenwerkingsovereenkomst.

> 2015: Eupora en ISW Limits, fusie als ISW Eupora

> 2017: ISW Eupora gaat verder als Pulso

> 2019: De Duitse hospitaalgroep "Asklepios Kliniken" verwerft een meerderheidsaandeel. Doel is om van Pulso de Europese marktleider te maken.