De sterktes van Baker Tilly? Hun mensen. Continuïteit. Toegankelijkheid. Mee groeien.

Klantengetuigenis

Eind 2007 namen Wim Libaers en Yves Speliers via een management buy-out alle aandelen over van Hamann International Logistics. Het startschot van een stevig groeiverhaal dat vandaag nog niet uitverteld is. Beide partners blijven graag bescheiden, maar hun bedrijf is wel een grote Belgische logistieke dienstverlener geworden die internationaal actief is. Baker Tilly helpt hen groeien met audits en gericht advies.

Wim Libaers

Managing Director Hamann:

“Baker Tilly vervult een adviserende rol. Toen we in 2007 de toenmalige 3de vennoot uitkochten, heeft Baker Tilly ons begeleid gedurende het hele traject. We hadden zelf geen kaas gegeten van de details van een aandeelhoudersovereenkomst, maar het team van Baker Tilly heeft ons goed ondersteund. Ze geven nuttig advies op diverse vlakken: inzake fiscaliteit, belastingen, de financiering van onze gebouwen, investeringen, ons businessplan enz. We stemmen onze manier van werken graag met hen af.”

Nele De Smet

Finance Manager Hamann:

“De sterkte van Baker Tilly? Hun mensen. Vennoten Wim Van De Walle en Jan Smits stonden mee aan de wieg van Hamann International Logistics. Ook Vicky Coesens en Yves Rottiers kennen ons verhaal door en door. We hoeven iets niet keer op keer opnieuw uit te leggen. En ze zijn zeer toegankelijk. Die continuïteit is in de dienstensector belangrijk. Bij de Big 4 heb je vaak wisselende accountverantwoordelijken.”

Yves Speliers

Operating Director Hamann:

“De mensen van Baker Tilly stellen zich altijd in onze plaats en denken met ons mee. Mijn mede-vennoot Wim en ikzelf zijn geen financiële experten, maar Baker Tilly legt alles in mensentaal uit. Ze zijn ook met ons meegegroeid. Hamann zoekt altijd partnerships op lange termijn met zijn leveranciers. We willen graag dat ze meegaan in ons verhaal, zoals Baker Tilly.”

Yves Rottiers

Auditor Baker Tilly:

“Samen met Hamann staan wij borg voor een accurate, tijdige en transparante rapportering. Zo wordt er betrouwbare informatie bezorgd aan de verschillende stakeholders (aandeelhouders, leveranciers , banken, personeel en overheden), en kunnen de nodige beleidsbeslissingen door het management genomen worden.”

Jan Smits

Partner Baker Tilly
Bedrijfsrevisor:

“Het is geen toeval dat Hamann dit jaar is uitgeroepen tot ‘Trends Gazelle’ als snel groeiende onderneming, net als vele voorgaande jaren. We werken graag mee aan de groei van onze klanten.”

Wim Van De Walle

Partner Baker Tilly
Accountant - Bedrijfsrevisor:

“We werken al 15 jaar voor Hamann, al van voor de management buy-out. Het is fijn dat ze al hun financieel-strategische beslissingen met ons aftoetsen.

Hamann: internationale logistieke dienstverlener

Hamann is een Belgische logistieke dienstverlener met hoofdkantoor in Wetteren. Het meewerkend management heeft van Hamann een groeibedrijf gemaakt. Ze zijn actief in het wegvervoer en de zee- en luchtvracht. De logistieke magazijnen in Wetteren en Lokeren zijn goed voor meer dan 13.000 m² ruimte voor distributie en goederenbehandeling, en voor meer dan 11.000 palletplaatsen. Vooral met de ondersteunende diensten maakt Hamann het verschil. In 2017 werd Hamann door General Motors uitgeroepen tot één van de “suppliers of the year”. Een award die de kwaliteiten van de logistieke dienstverlener aantoont. Net als de recente erkenning als "Trends Gazelle", als snelgroeiende grote onderneming in Oost-Vlaanderen.
 

Facts & figures 2018

Personeel: 170
Omzet: 79,2 miljoen euro
Orders: 261.031
Tonnage: 1.098.562
Hoofdvestiging: Wetteren
Andere locaties: Lokeren, Venlo (NL)

www.hamann.be
 

De mensen van Baker Tilly stellen zich altijd in onze plaats en denken met ons mee.
Yves Speliers, Operating Director Hamann International Logistics