Medewerkersparticipatie: toekomstmuziek voor ondernemers

Vakartikels

Mensen maken het bedrijf. Een motto waar veel ondernemers bij zweren en hun beleid op baseren. Het is nu eenmaal zo dat wie er in jouw team zit, de sleutel kan zijn tot het succes van je bedrijf. Maar het vinden van sterke personeelsleden is binnen de ‘War for Talent’ meer dan ooit een actueel probleem. In deze strijd om talent op de arbeidsmarkt zoekt elke bedrijfsleider naar creatieve manieren om niet alleen de juiste medewerkers te vinden, maar deze ook te behouden. 

De oplossing? Het verankeren van jouw mensen door te kiezen voor vernieuwende processen binnen je bedrijf. Met medewerkersparticipatie betrek je collega’s in het kapitaal van een firma en ga je belangen aligneren tussen enerzijds de aandeelhouders en anderzijds de medewerkers die een cruciale rol invullen in het bedrijf. Maar hoe ga je als werkgever om met het snel veranderende bedrijfslandschap en hoe kan je jouw werknemers de juiste opportuniteiten bieden? Baker Tilly gaat op zoek naar antwoorden rond medewerkersparticipatie, waar in deze tijden vooral veel vragen zijn.

Denk als de ondernemer van morgen

Olivier Willems, Partner Corporate Finance bij Baker Tilly, kent als geen ander het belang van sterke profielen in jouw onderneming. Hij stuurt een team aan van medewerkers die bedrijven multidisciplinair begeleiden bij fusies en overnames. Met zijn expertise is hij daarom de eerste hand bij het verruimen van de horizon van bedrijfsleiders. En dat zij hun onderneming moeten sturen naar de toekomst, is duidelijk.

“Als je als ondernemer echt vooruit wil denken, moet je durven breder gaan dan de bestaande manieren om medewerkers aan jouw onderneming te binden. Waar een klassieke loonsverhoging een mooie opportuniteit kan zijn om jouw medewerker te bedanken en te binden aan jouw bedrijf, weten we dat dit vandaag vaak niet meer voldoende is. Bovendien botsen we bij klassieke loonpakketten op wettelijke 
en (para)fiscale grenzen. Het invoeren van medewerkersparticipatie effent de weg voor een creatieve en fiscaal interessante manier van verloning.”

Steeds meer werkgevers zouden er vandaag dus voor moeten kiezen om hun kernpersoneelsleden mee te laten participeren in de onderneming. Louis Van Heyghen, Manager Corporate Finance bij Baker Tilly, heeft ervaring bij het begeleiden van ondernemers in hun financiële trajecten. Hij ziet meer dan ooit de uitdagingen waar werkgevers mee te maken krijgen. “Het vinden van goed personeel is vandaag de dag niet langer evident. Bedrijven gaan kijken bij concurrenten, binnen dezelfde sector, om eventueel personeelsleden weg te halen. Daarom is het belangrijk voor een bedrijf om key personeelsleden te verankeren binnen het bedrijf. Medewerkersparticipatie kan daar de oplossing bieden.”

Persoonlijk parcours op maat

De meeste ondernemers herkennen het belang van nieuwe structuren zoals medewerkersparticipatie, maar stellen zich ook vragen bij de implementatie. Voor Baker Tilly staat een hands-on begeleiding daarom centraal. Met ruimte voor vragen en een aanpak op maat.

Olivier legt uit hoe dat in zijn werk gaat: “Elk traject start op een diverse manier. Bij sommige klanten vertrekken we van een heel concrete vraag, omdat het bedrijf van medewerkersparticipatie heeft gehoord en wil kijken of het mogelijk is om dat te implementeren. Soms vertrekt het vanuit een ander perspectief. Essentieel is daarbij dat we mee met de onderneming in het traject duiken. We begeleiden hen doorheen alle stappen en geven advies waar nodig.”

OlivierWillems_medewerkersparticipatie

Olivier Willems

Het klopt dat participanten vaak veel vragen hebben. Het is daarom de taak van Baker Tilly om zo transparant mogelijk te communiceren en geen ruis op de interne communicatie te creëren in dit traject. “Je voelt ook dat het pas een succes kan zijn voor alle betrokken partijen als iedereen zich goed in zijn vel voelt en er vertrouwen is. Zo gaan we naar de persoonlijke situatie van participanten kijken om ook daar te gaan optimaliseren en een stukje maatwerk te leveren.”

Persoonlijk maatwerk herkent ook Louis Van Heyghen tijdens het begeleiden van ondernemers: “Het is vooral een heel menselijk traject, waar je moet rekening houden met verschillende visies, meningen en gevoelens. Dat is meteen het meest uitdagende, maar zeker ook het meest bevredigende element aan een medewerkersparticipatie traject.”

Een bredere horizon

Is het wel zinvol om zo’n grote structurele veranderingen door te voeren? Zeker als je onderneming maar een aantal werknemers rijk is?

Voor Olivier Willems en Louis Van Heyghen bestaat daar geen twijfel over. Het klopt dat het proces een stukje afstamt van de grotere en beursgenoteerde bedrijven, waar je gelijkaardige structuren tegenkomt in managementfuncties. Maar zo’n ingrijpende veranderingen kunnen minstens evenveel return hebben bij kleinere ondernemingen. Daarom zijn ook KMO’s vruchtbare gronden voor zo’n processen.
Volgens Olivier Willems is het net bij zo’n bedrijven dat medewerkersparticipatie een grote impact kan hebben: “Bij Baker Tilly willen we medewerkersparticipatie doortrekken tot bij de KMO. Omdat we vinden dat er geen verschillen mogen zijn. In die zin is het misschien nog belangrijker om deze structuur te hebben in bedrijven waar er 10 à 15 werknemers zijn, want iedereen heeft zijn rol en iedereen is belangrijk. Misschien is er wel een commercieel profiel, productiechef of ander personeelslid die je zo op lange termijn gemotiveerd wil en kan houden door hen een stukje te verbinden 
aan het bedrijf. Door echt te kijken naar de mensen en profielen die je rond je hebt en hen te verankeren, creëer je een waardevolle toekomst.”

Medewerkersparticipatie implementeren zorgt ervoor dat werknemers vanaf dag één beseffen welke visie je als ondernemer hanteert. Wanneer je die mentaliteit kan uitstralen, hoef je de ‘War for talent’ niet mee te vechten.
Louis Van Heyghen, Manager Corporate Finance

Medewerkers van morgen

Medewerkersparticipatie is de manier voor bedrijven om vooruit te denken en de toekomst te garanderen, maar evengoed om interne meerwaarde te creëren. Want ook hoe je je profileert naar toekomstige werknemers is essentieel.

medewerkersparticipatie_team

Olivier Willems & Louis Van Heyghen

 Louis Van Heyghen weet uit ervaring dat vele bedrijven op zoek gaan naar net afgestudeerde talenten. Een jonge doelgroep die meer dan ooit belang hecht aan het verhaal dat jij als ondernemer wil vertellen, en dat zij mee willen uitbouwen. “Denk daarom niet alleen aan het financiële aspect van een nieuwe werknemer of aan een klassiek verloningspakket, maar bereid je ook voor op welk groeitraject je hen wil bieden.

Medewerkersparticipatie trajecten implementeren in jouw bedrijf zorgt ervoor dat werknemers vanaf dag één beseffen welke visie je hanteert. En dat medewerkers het mee voor het zeggen hebben. Wanneer je die mentaliteit kan uitstralen, en kan implementeren in je bedrijfscultuur, hoef je de ‘War for talent’ niet mee te vechten”.

Via medewerkersparticipatie kan je de groei van jouw onderneming waarborgen. Je kijkt als bedrijf volop naar de toekomst en beseft de kracht van investeren in mensen. Voor zowel Louis als Olivier is dat de meerwaarde van wat ze doen. “Een mooi fenomeen van medewerkersparticipatie is dat je een volgende generatie kan klaarstomen, dat de opvolging van een bedrijf klaarstaat. Vaak zien we dat dit ook wordt gehandhaafd in familiebedrijven, waar bijvoorbeeld de kinderen geen zin hebben om het bedrijf over te nemen en er wordt gekeken naar key personeelsleden die ervoor zullen zorgen dat de ondernemer verzekerd is van een goede opvolging.”

Door echt te kijken naar de profielen die je rond je hebt en hen te verankeren in je onderneming, creëer je een waardevolle toekomst voor je bedrijf.
Olivier Willems, Partner Corporate Finance

De Baker Tilly aanpak

Baker Tilly levert in een medewerkersparticipatie traject, begeleiding van A tot Z. Dat is in lijn met onze visie op een efficiënte aanpak op maat. Zo voorzien wij naast een hands-on aanpak en communicatie tijdens het traject ook fiscaal en juridisch advies en stellen wij ook de contracten op. Wij bieden het kader, zodat de onderneming de invulling kan doen. “Het is belangrijk dat alle betrokkenen zich comfortabel voelen, dat alles tijdens het proces duidelijk is en dat wij met onze expertise fiscaal kunnen optimaliseren,” staat Olivier Willems bij.

Bij Baker Tilly willen we een langetermijn vertrouwensrelatie opbouwen. We staan daarbij stevig op onze waarden. We bieden expertise aan, op maat voor jouw onderneming.

Aan de slag met medewerkersparticipatie binnen uw onderneming?

Kom gerust langs voor een kop koffie.
Onze experten helpen u graag verder. 

Maak een vrijblijvende afspraak