Tom Du Caju (Du Caju Printing): “Baker Tilly is een betrouwbare en inspirerende partner”

Klantengetuigenis

De verpakkingsbedrijven Du Caju Printing en BDMO kondigden begin dit jaar aan dat ze fusioneren onder de overkoepelende holding ‘Karel Van Mander’. Baker Tilly en Du Caju Printing werken al jaren samen, en dus werkte Baker Tilly ook mee aan het fusiedossier. CEO Tom Du Caju: “De andere adviespartners in dit dossier zeiden zelf dat het niveau van Baker Tilly hoog is. Het team verdient een stevige pluim voor het geleverde werk."

Tom Du Caju (Du Caju Printing)

Tom Du Caju: “De samenwerking met Baker Tilly gaat al terug tot in de jaren ’90, toen nog als ‘Acos Berk’. Toen ik in ’91 in het bedrijf van mijn vader begon, zochten we een boekhoudpartner met een visie. We kwamen snel uit bij Jos Aelbrecht, vandaag vennoot van Baker Tilly Belgium en nog altijd de begeleider van onze dossiers.”

Du Caju werkt samen met Baker Tilly voor boekhouding, fiscaal advies, juridisch advies, het begeleiden van de vennootschappen en bedrijfstechnisch advies, zoals het opstellen van budgetten en het opvolgen van businessplannen. Evi De Neef verzorgt de accounting onder de supervisie van Jos Aelbrecht.

Nieuwe ideeën

“Ik heb me altijd goed gevoeld bij Baker Tilly. Ze zijn een evenwichtige partner die hun dossiers professioneel behandelen en regelmatig nieuwe ideeën aanbrengen. Ze zijn trouwens ook met de mens achter het dossier bezig, wat een sterke menselijke relatie oplevert. Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat ik een foute beslissing genomen heb op basis van hun advies. De jarenlange samenwerking kort samenvatten? Betrouwbaar, persoonlijk en inspirerend,” vertelt Du Caju.

“Baker Tilly heeft uitgebreide dossierkennis in huis op verschillende domeinen. Het was evident dat ze ook bij de fusie tussen Du Caju en BDMO betrokken werden. De andere adviespartners in dit dossier zeiden trouwens zelf dat het niveau van Baker Tilly hoog is.”

De rol van Baker Tilly in het fusiedossier betrof veel juridisch advies door Anne Roucourt en fiscaal advies door Dany De Decker. Tom De Wilde, Vicky Coesens en Olivier Willems waren verantwoordelijk voor het nazicht en de analyse van de cijfers. Jos Aelbrecht stond in voor de coördinatie van de werkzaamheden.

“Alles moest meteen goed geregeld worden, zodat er later geen problemen komen. Het team verdient een stevige pluim voor het geleverde werk. Ik heb ze dan ook bedankt met een etentje. Voor nieuwe toekomstige overnames zal ik met plezier opnieuw beroep doen op Baker Tilly,” lacht de CEO.

 

Fusie van Du Caju Printing en BDMO

BDMO en Du Caju Printing kondigden op 9 januari ‘18 aan dat ze fusioneren onder de overkoepelende holding Karel Van Mander.

Door de vereniging van het aandeelhouderschap van beide bedrijven wordt een nauwere samenwerking mogelijk wat de verdere groei van de activiteiten zal ondersteunen. Beide bedrijven kennen elkaar al heel lang, werken al verschillende jaren samen en delen dezelfde waarden rond duurzaam ondernemerschap. Voortaan kunnen beide bedrijven nog nauwer en op een meer strategisch niveau samenwerken en de activiteiten optimaliseren. De focus zal gelegd worden op de ontwikkeling van innovatieve en duurzame verpakkingen die door hun klanten als een meerwaarde voor hun producten kunnen ingezet worden.

Beide bedrijven blijven verder opereren onder hun eigen goede naam in de markt. Het BDMO-team blijft aangestuurd worden door Geert Casselman en het Du Caju Printing-team door Tom Du Caju.

“Het bundelen van onze krachten en het delen van onze kennis zal ons nog sterker en ambitieuzer maken. Hiermee willen we graag het partnership met onze klanten en onze leveranciers uitbouwen door blijvend in te zetten op competitiviteit, kwaliteit, innovatie en service in onze verpakkingsindustrie.”

Naast BDMO en Du Caju Printing omvat de Karel Van Mander groep sinds begin 2017 ook Hellyn Kartonnage (Wielsbeke). De Karel Van Mander groep realiseert meer dan 26 miljoen euro omzet, vooral in België maar ook in de buurlanden. Er werken in totaal een 140-tal gemotiveerde en getalenteerde medewerkers.

 

du caju printing

Voedselveilige verpakkingen in vouwkarton

Du Caju Printing uit Erpe-Mere is een familiebedrijf actief in het bedrukken van voedselveilige verpakkingen in vouwkarton. Du Caju Printing heeft wortels die teruggaan tot bijna 3 eeuwen geleden. Oorspronkelijk was het een algemene drukkerij maar sinds 1991 heroriënteert de drukkerij zich van algemeen drukwerk naar de nichemarkt van de verpakking (vouwkarton) en het verwerken van vouwkarton tot allerhande consumentenverpakkingen. Het huidige Du Caju Printing staat onder leiding van Tom Du Caju, telg van de achtste generatie. Hij nam het familiebedrijf rond de eeuwwisseling over van zijn vader. Sindsdien investeert het bedrijf zeer doelgericht naar de verpakkingssector en blijft investeren in de nieuwste technologieën. Zowel in de food als in de non-food wordt vouwkarton ingezet voor primaire en secundaire verpakkingen. Du Caju Printing is in het bezit van alle nodige voorzieningen voor het ontwerpen, bedrukken en afwerken van vouwdozen, presentatiedozen, sleeves, displays, pochetten, publicitair materiaal…

www.ducaju.be