banner podcast HR


Succes ontstaat pas wanneer we vooruitgaan en bouwen aan de toekomst. Meer en meer bedrijven beseffen dat de kern vandaag draait om het verschil maken. Het verschil voor hun klanten, hun eigen mensen, het beroep en de gemeenschap rondom hen. Want stilstaan is niet langer een optie.

In de Now, for tomorrow-podcast helpen we ondernemers bouwen aan morgen, in een steeds veranderende wereld. We laten werknemers, collega’s, klanten en experten aan het woord over de toekomst van het ondernemerschap. Hoe anticiperen zij op de uitdagingen van morgen en waar maken zij het verschil voor de toekomst?

Beluister de vierde episode van de podcast

 
 

Episode 4 - Coöperatie Zonneberg: gezamenlijk investeren in een groene toekomst

Ep 4. Coöperatie Zonneberg: gezamenlijk investeren in een groene toekomst

Pascal Benoit, zelfstandig bestuurder bij Zonneberg, neemt je in deze aflevering mee achter de schermen van hun zonnepanelenpark. De coöperatie zet sterk in op educatie rond hernieuwbare energie en het opstarten van duurzame projecten. Maar in hun transitieverhaal vormt onder meer het btw-kluwen en de veranderende wetgeving een uitdaging, waarbij de juiste expertise noodzakelijk is. Hoe kunnen zij hun duurzame missie en een zonnige toekomst realiseren?

 

Beluister onze vorige afleveringen

Hoe kan duurzaamheid mee de competitiviteit van een onderneming versterken?
We gaan in gesprek met RAFF Plastics, een bedrijf dat al 45 jaar industrie en consumenten plastic afval recycleert tot nieuwe inzetbare grondstoffen. Onder begeleiding van Baker Tilly werkten ze hun duurzaamheidsstrategie en -ambities verder uit. Samen met zaakvoerders Caroline Van der Perre en Christophe Dehouck duiken we in hun volledige ESG-traject, van de opstart tot de concrete duurzaamheidsrealisaties. Hoe zorgen zij dat het bredere duurzaamheidsverhaal structureel wordt gedragen binnen hun onderneming?


Mensen zijn het meest waardevolle kapitaal binnen jouw bedrijf. Zeker in de War for Talent is het niet alleen belangrijk om op een doordachte manier medewerkers aan te werven, maar ze ook te behouden. Maar hoe bouw je jouw HR-beleid praktisch en efficiënt uit? Hoe belangrijk zijn alternatieve verloningspakketten? En hoe bouw je als ondernemer op lange termijn een sterke basis uit voor jouw bedrijf?

Please accept marketing cookies to watch this video


In de 'War for Talent' zoekt elke bedrijfsleider naar manieren om zijn medewerkers op lange termijn aan de onderneming te binden. Medewerkersparticipatie biedt een oplossing. 

Aan de hand van een klantengetuigenis met ORISON Landmeters nemen we een blik achter de schermen van zo'n traject. Baker Tilly gaat in deze episode samen met jou op zoek naar de focus van de ondernemer van morgen.

Please accept marketing cookies to watch this video