Roos en Henk Verhaest (Eventcatering Insieme): "Starters worden persoonlijk begeleid"

Klantengetuigenis

‘Insieme’ betekent ‘samen’ in het Italiaans. Samen, dat is ook precies waar het jonge eventcateringbedrijf van de familie Verhaest voor staat. Samenwerken met de familie, de klanten en de professionele partners, om hun nieuw cateringconcept in de markt te zetten. En samenwerken met Baker Tilly, om hen daarin te laten begeleiden. “Een starter heeft nood aan regelmatige persoonlijke begeleiding,” zegt Henk Verhaest. “En bovendien doet Baker Tilly veel meer dan alleen de boekhouding. Ze zorgen voor een snelle geïntegreerde aanpak met verschillende diensten. Ze zeggen niet alleen dat iets niet kan, maar ze suggereren ook oplossingen.”

Insieme - Roos & Henk & Alexander Verhaest

Roos, Henk en Alexander Verhaest van Insieme


Henk Verhaest is een naam als een klok in de wereld van de eventcatering. Twee en een half jaar geleden begon hij met zijn kinderen het bedrijf Insieme. Dochter Roos is bedrijfsleider en zoon Alexander is een operationele duizendpoot. Voor dit interview ontmoetten we elkaar in Bistro Insieme van het kantorencomplex Axxes aan het Guldensporenpark te Merelbeke. Het bedrijfsrestaurant wordt sinds dit jaar door Insieme uitgebaat. Sinds november zijn de kantoren van Insieme ook in hetzelfde kantoorgebouw gevestigd. Daarnaast is Insieme actief met catering voor evenementen, en is het sinds enkele maanden betrokken bij de unieke eventlocatie Altar, de ontwijde kerk in het centrum van Gent.

Henk Verhaest: “Het vertrekpunt van het nieuwe concept van Insieme is dat de klant een keuze moet hebben qua producten, wijnen, de chef enz. We werken met verschillende keukens volgens specialiteit. We willen niet één chef hebben die alles doet. De klassieke cateraar is immers een generalist die alles zelf doet. Insieme wil individualisering en personalisatie in de catering brengen. Een vernieuwing die begonnen is met de muziekfestivals en vooral op Tomorrowland een boost gekregen heeft. We willen een authentieke belevenis brengen, met artisanale producten. Per specialiteit of niche werken we met vaste partners. Toen we in het bedrijfsrestaurant van het Axxes businesspark stapten, wilden we dus niet zomaar een grootkeuken brengen, maar ons eigen DNA injecteren. Met resultaat: we hebben het aantal couverts ’s middags kunnen verdubbelen.”

Roos Verhaest: “De opstart van Insieme gebeurde uiteraard met de grote knowhow van mijn vader. Baker Tilly Belgium heeft ons geholpen met de opstart van de nieuwe vennootschap waarvan ik ook bedrijfsleider ben. Insieme is een typisch startersdossier. Je springt altijd in het onbekende, dus moet je innovatief zijn. Ik was bij de start 27 jaar, en mijn broer Alexander 24 jaar. Dan is het ideaal als je kunt terugvallen op ervaren steun, zowel van mijn vader als van Baker Tilly Belgium. De mensen van Baker Tilly Belgium geven ons een veilig gevoel. Ze geven een verstaanbare uitleg en geen onbegrijpelijk jargon. Onze vragen worden snel opgevolgd met correct advies. ”

Wim Waeterloos, de begeleidende vennoot van Baker Tilly: “We zorgen voor de periodieke opvolging van de boekhouding die door Insieme zelf gedaan wordt via een boekhoudpakket. Daarnaast zorgen we voor de tussentijdse evaluaties en de budgetopvolging. Een starter vraagt altijd meer begeleiding dan een volwassen bedrijf. De juridische afdeling van Baker Tilly Belgium geeft ook regelmatig het nodige juridische advies. We denken en leven graag mee met een jonge en dynamische klant als Insieme.”

Alastair Aubrey is accountant bij Baker Tilly en volgt het dossier van nabij op. Hij verzorgt de interne coördinatie van alle vragen van Insieme en is continu voor hen bereikbaar. “Het is leuk dat je de onderneming ziet groeien van baby over peuter naar jong volwassene. En vanzelfsprekend gaan we vertrouwelijk om met alle klantgegevens. Een vertrouwensrelatie is essentieel om ons werk goed te kunnen doen.”
 

Insieme

Willem Waeterloos (Baker Tilly), Roos en Henk Verhaest (Insieme) en Alastair Aubrey

Insieme: food & hospitality architect van uw project

Als creatieve architect van food & hospitality projecten gaat Insieme op zoek naar een uitzonderlijke food ervaring voor alle genodigden van uw event. Vier kenmerken onderscheiden Insieme van andere cateraars.

Cateraar met verschillende keukens
Insieme is een eigenzinnige food expert. Naast hun eigen keuken gaan ze op zoek naar de beste gerechten tegen de beste prijs bij diverse food aanbieders in binnen en buitenland.

Vernieuwend concept, beproefd recept
Insieme is nieuw en vernieuwend, maar geen groentje. Ze weten alles over catering, grote events, leveranciers, logistiek én fijne en creatieve keuken. Hun netwerk strekt zich uit in binnen- en buitenland.

Nieuwe formule: bedrijfscatering
Huisgemaakte & verse dagschotels worden warm tot bij de klant geleverd. Verdere informatie kan je aanvragen via bistro@insieme.eu. 

Henk Verhaest: helemaal thuis in de markt van food & hospitality

Als stichter en CEO van Gourmet Invent, gedurende meer dan 20 jaar, was Henk de exclusieve cateraar van o.a. Vorst Nationaal, Flanders Expo, Stadsschouwburg Antwerpen, KAA Gent, Gent ICC, De Bijloke,… Verder ontfermde hij zich over ad-hoc projecten zoals de Europese top in 2010, het EK voetbal Euro 2000, Tour de France, Waregem Koerse, de Floraliën,... Tenslotte is Henk medeoprichter en board member van de ‘European Party Catering Association’ (EPCAS).

Roos Verhaest: gepokt en gemazeld in de eventwereld

Als alumni van ‘Ter Duinen’ (Hotelschool Koksijde) gidst Roos haar klanten door heel het cateringtraject: van sales, budgettering en opvolging, tot uitvoering, oplevering en nazorg. Stapsgewijs, planmatig en altijd met een open geest voor nieuwe ideeën. Daarenboven staat ze in voor de dagelijkse leiding van Insieme. Met een team dat in 2 jaar tijd gegroeid is van 3 naar 10 medewerkers, doet ze dit nog steeds met evenveel enthousiasme en honger naar verdere uitbreiding.

Alexander Verhaest: man van het veld


Ook Alexander is afgestudeerd aan de Hotelschool Koksijde en heeft daarna nog een specialisatiejaar “Hotelmanagement” afgewerkt in de Piva te Antwerpen. Als operationele en creatieve duizendpoot verzorgt Alexander de finale totaalbeleving tot in de puntjes.