Steve & Sven Goffaux (Lightpoint): "Persoonlijke & professionele aanpak"

Klantengetuigenis

“Wat wij goed vinden aan onze samenwerking met Baker Tilly Belgium? Hun persoonlijke en professionele aanpak. Zowel voor de ‘gewone’ accountancy, als voor complexe fiscaal-juridische dossiers.” De broers Sven en Steve Goffaux van de verlichtingsgroothandel Lightpoint Europe NV zijn erg tevreden over de dienstverlening van Baker Tilly.

Dhr. Goffaux - Lightpoint

Steve Goffaux - Lightpoint Europe

“We werken in blind vertrouwen samen, al 15 jaar lang,” zegt Sven Goffaux. “Al die tijd is onze vaste contactpersoon Jos Aelbrecht, één van de vennoten van Baker Tilly.

Ondanks de voortdurende groei van zijn bedrijf is Jos ons een persoonlijke service blijven geven. Die persoonlijke aanpak is voor ons het belangrijkste. Dat geeft ons een goed gevoel.”

Accountancy

Steve Goffaux : “We hebben een eigen boekhouder in dienst, en doen de btw-aangiftes zelf. Maar Baker Tilly zorgt voor de supervisie en de afsluitingen. We hebben daarvoor een aantal vaste contactmomenten in onze vestiging in Gent, maar ook ‘op afstand’ via een terminalserver wordt er veel werk verricht door hun medewerkers.”

Ook voor complexe fiscaal - juridische dossiers

“Ook voor complexe fiscaal-juridische dossiers is Baker Tilly onze partner,” licht Sven toe. “Toen ik samen met mijn broer in 2002 de zaak heb overgenomen van onze ouders, heeft Jos Aelbrecht, toen nog onder de vlag van Acos Berk, die overgang goed begeleid. Hij haalt er steeds de juiste medewerkers bij, volgens de specialisaties die nodig zijn. Het zijn allemaal professionele mensen die hun job meer dan goed doen.”

“Na 30 jaar barstte onze vestiging in Gent uit zijn voegen. Recent werd een extra vestiging in Oudenaarde geopend. Een investering van 2,5 miljoen euro. Dit was op fiscaal-juridisch vlak een complexe uitdaging, met o.a. erfpacht, rulings en een businessplan voor het kredietdossier. Liesbet Uyttenhove, één van de juristen van Baker Tilly, heeft ons daarin samen met andere specialisten efficiënt geholpen. In amper 6 maand tijd kwam alles perfect op z’n pootjes terecht. Kortom, een professionele aanpak,” aldus Steve Goffaux.

Lightpoint - firma

Verlichtingsgroothandel Lightpoint: van 1 naar 6 miljoen euro omzet

Lightpoint Europe NV is een groothandel voor binnen- en buitenverlichting. U kunt er terecht voor persoonlijk advies, én voor een uitgebreide professionele lichtstudie op basis van 30 jaar expertise. Het bedrijf heeft 2 toonzalen en ruime voorraden die een snelle levering toelaten.

Lightpoint Europe NV is een typisch Vlaams familiebedrijf. De ouders van de huidige eigenaars Steve en Sven Goffaux begonnen in de jaren ’80 een ‘lustrerie’ op de Steendam te Gent. Toen nog onder de noemer ‘Lichtpuntje’. De verlichtingssector maakte een grote evolutie door, en de zaak groeide mee. Een zaak met gedreven mensen, die respect hebben voor elkaar. Sinds de overname door de huidige generatie in 2002 steeg de omzet van 1 miljoen euro naar 6 miljoen euro.

Showroom Lightpoint Europe NV

Vestigingen in Gent en Oudenaarde

Vandaag heeft het bedrijf 2 vestigingen, waarin elk 8 mensen tewerkgesteld worden. Naast de winkel in Gent werd in het voorjaar een extra vestiging in Oudenaarde geopend, langs de Westerring. Gent werd met 400 m² letterlijk te klein, en in Oudenaarde werd naast een showroom geïnvesteerd in een magazijn en logistiek op een oppervlakte van 3000 m². Ongeveer 1300 m² ligt momenteel klaar om verder uit te breiden. De broers denken zelfs aan de verhuur van kantoorruimtes aan o.a. interieurarchitecten, om een community te bouwen rond Lightpoint.

De investering in Oudenaarde is een bewuste keuze om de professionele klanten van Lightpoint zoals elektriciens beter te kunnen bedienen. In een grote ‘nachtkluis’ kunnen ook ’s nachts bestellingen opgehaald worden zodat de professionele klanten overdag geen tijd verliezen. Het magazijn en de logistiek worden als even belangrijk beschouwd als de showroom. Dit maakt  Lightpoint uniek als verlichtingsgroothandel.

www.lightpoint.be