Steven Geirnaert (CFO Fedrus Invest Group): "Baker Tilly is een one-stop-shop"

Klantengetuigenis

In 2011 fusioneerden de complementaire concurrenten I.R.S en Btech, beiden actief in de bouwsector. De holding boven het fusiebedrijf I.R.S-Btech is Fedrus Invest Groep (meer info : zie de pagina hiernaast). Steven Geirnaert, CFO van Fedrus Invest Groep: “Het was een complexe uitdaging om deze fusie uit te werken omwille van de verschillende aandeelhoudersstructuur en vennootschapsstructuur van deze twee familiale groepen. Baker Tilly Belgium heeft ons bij dit project met diverse diensten succesvol geholpen.”

Steven Geirnaert - Fedrus Invest Group

“Tijdens het maandenlang durende traject om tot één groep te komen, ben ik intensief met verschillende van de specialisten van Baker Tilly Belgium gaan samenwerken. Dat leidde uiteindelijk tot een positieve fiscale ruling”, legt Geirnaert uit.

“Ik kijk meer dan tevreden terug op onze samenwerking. Ondanks de tijdsdruk is het complexe project helemaal goed gekomen. Steven Meyvaert, één van de partners van Baker Tilly Belgium, heeft ons geadviseerd over de te volgen stappen. Hij heeft ons ook in contact gebracht met de juiste medewerkers in zijn bedrijf, zoals Christel De Blander, Leen Wille, Tanja De Decker en Liesbet Uyttenhove. De uitwerking door een volledig team was nodig vanwege de omvang en de complexiteit van het dossier in verschillende domeinen, net als hun coördinerende rol tussen alle betrokken partijen.”

“Baker Tilly Belgium biedt echte toegevoegde waarde. Eigenlijk is het voor ons een “one stop shop”. Ze leveren ons allerlei diensten, zoals btw-advies, juridisch advies en ondersteuning in onze samenwerking met externe stakeholders, waarderingen, transfer pricing, vennootschapsrecht, fiscale zaken enz. Ook van de buitenlandse partners van het Baker Tilly netwerk kunnen we nuttig gebruik maken. En de open communicatie is een sterk punt,” aldus Steven Geirnaert.

“De medewerkers van Baker Tilly Belgium doen moeite om onze business en structuren te begrijpen en met ons mee te denken. Het is geen bandwerk met standaard oplossingen. Belangrijk is ook dat er weinig rotatie qua mensen is, zodat de details niet steeds opnieuw moeten uitgelegd worden.”

“Toen de holding Fedrus Invest Groep in 2012 een participatie nam in Apok -actief in bouwhandel- heeft Baker Tilly ons ook daarvoor geadviseerd. Momenteel loopt er een vervolgtraject om tot een transparante en lichte structuur van onze groep te komen.”

“Als gevolg van deze positieve ervaringen gaat Fedrus Invest Groep in de toekomst nog meer samenwerken met Baker Tilly Belgium. Ik ben ervan overtuigd dat er nog een mooi gezamenlijk parcours komt. Binnenkort gaan we bijvoorbeeld een nieuw traject in het kader van interne audit en controle opzetten,” besluit de CFO.

 

Fedrus Invest Groep: actief in de bouwhandel met o.a. I.R.S.-Btech en Apok

De holding Fedrus Invest Groep is de koepel boven een aantal bedrijven actief in de distributie en handel in bouwmaterialen- en specialiteiten. Het gaat vooral om het fusiebedrijf I.R.S. Btech en om Apok. De groep is een dakspecialisatie. I.R.S.-Btech is marktleider in kwalitatief hoogwaardige EPDM-dakbbedekking (waterdichtingmembranen) en grootdistributie in isolatie en bouwspecialiteiten. De firma heeft vestigingen in Puurs en Deinze. I.R.S.-Btech is de verdeler van Carlisle, de Amerikaanse marktleider op het vlak van EPDM, en beheert hun Europese distributieplatform. Hun duurzame producten gaan 50 jaar mee. De groep Apok is specialist in de productie van dakgoten en regenwaterafvoersystemen en de distributie van dakmaterialen. Het bedrijf heeft 25 handelsvestigingen verspreid over heel België en een productievestiging in Litouwen. 

Facts & Figures Fedrus Invest Groep (2013)

Steven Geirnaert: financiële carrière

Steven Geirnaert is de CFO van Fedrus Invest Groep. Steven is Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Recent behaalde hij aan de Vlerick een MBA in Controllership. Hij begon zijn carrière als assistent-accountancy aan de Universiteit Gent. Na een job als controller bij een dochter van Agfa-Gevaert (Quadrat Medical Software ) trad hij 10 jaar geleden in dienst bij Btech. Sinds 2 jaar is hij als Group CFO van Fedrus Invest Groep verantwoordelijk voor controlling, consolidatie, de financiële en legale structuur en fusies & overnames.