Wim De Pelsmaeker
VAT Partner / Gecertificeerd belastingadviseur

Wim is verantwoordelijk voor de btw-afdeling binnen Baker Tilly. Samen met zijn team adviseert hij nationale en internationale spelers binnen de verschillende domeinen van btw. Hij spreekt ook regelmatig op seminaries.

Wim De Pelsmaeker 2024 - groene cirkel

Voor veel ondernemers vormt btw te vaak een blinde vlek. Het wordt gezien als een fiscaal labyrint van steeds wijzigende regels, maar ook als een boetegevoelig mijnenveld zonder vangnet. 
Samen met mijn team  adviseer en begeleid ik nationale en internationale spelers in deze complexe materie. Wij maken hen op een heldere manier wegwijs binnen het kluwen aan btw-verplichtingen en wijzen hen op mogelijke opportuniteiten. Op die manier kunnen we financiële risico’s beperken, maar ook mogelijkheden creëren. 

Ook voor buitenlandse spelers verzorgt ons team hun Belgische btw-compliance van A tot Z. Daarnaast verzorg ik de internationale contacten binnen ons wereldwijd btw-netwerk.
Ik deel ook graag mijn kennis door regelmatig te spreken op seminaries en door het schrijven van fiscale artikels. 

In m’n vrije tijd geniet ik van een goed boek, een (recreatief) tochtje met de mountainbike en een gezellig avondje thuis (of op restaurant) met familie.

Werkte eerder aan onder andere:

  • Advisering bij btw-tarieven in de bouw
  • Geslaagde btw-regularisaties waarbij aanzienlijke boetes werden vermeden
  • Ondersteuning bij btw-controle met als doel opgelegde claim grotendeels weg te werken
  • Uitwerking btw-optimalisatie met afsplitsing onroerend goed gecombineerd met de oprichting van een btw-eenheid 
  • Btw-optimalisatie bij verhuur van onroerende goederen
  • In-house seminarie bij, en op maat van klanten