Yves Coppens
Individual Tax Partner

Yves leidt binnen Baker Tilly de afdeling Individual Tax. Vanuit deze rol adviseert hij, samen met zijn team, klanten rond alle aspecten van de personenbelasting en (internationale) tewerkstelling. Daarnaast coördineert Yves het HR-Team en is hij verantwoordelijke partner van de payroll afdeling. 

Yves Coppens 2023 - cirkel

Ik ben verantwoordelijk voor een nationale en internationale klantenportefeuille die ik ondersteun bij internationale tewerkstellingsstructuren op fiscaal en sociaal vlak, lokale fiscale problematieken en payrolldiensten. Dagdagelijks sta ik beursgenoteerde en KMO bedrijven bij, waarbij steeds gezocht wordt naar een praktische oplossing voor de klant. 
Zeker in de context van globalisering komt mijn jarenlange ervaring om buitenlandse kaderleden (expats) te begeleiden zowel op het vlak van fiscaliteit en sociale zekerheid, als bij het implementeren van salary splits goed van pas. 

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in HR dienstverlening en advisering. Als hoofd van onze payrollafdeling sta ik in voor het coördineren van de maandelijkse Belgische payroll voor zowel Belgische als internationale klanten. Verder adviseren we onze klanten bij het implementeren van belastingvriendelijke bezoldigingstechnieken, aandelenoptieplannen en bonusplannen. 
Ik treed ook regelmatig op als gastspreker op diverse seminaries onder meer omtrent de vernieuwde autofiscaliteit en internationale tewerkstelling.
Tenslotte ben ik actief lid van het Global Mobility core team binnen Baker Tilly International.

Mijn vrije tijd spendeer ik graag met vrienden en familie en onze 2 honden. We kunnen echt genieten van lange wandelingen in het binnenland en aan de kust. Daarnaast trek ik er ook graag met de koersfiets op uit. Zo nemen we ook af en toe met een team collega’s deel aan recreatieve wielerwedstrijden.

Werkte eerder aan onder andere: 

  • fiscale ondersteuning en payroll van expats in België 
  • uitwerken van salarisstructuren in het kader van loonoptimalisatie en implementeren van bonusplannen bij zowel Belgische bedrijven als multinationals. 
  • adviseren van Belgische bedrijven die met personeel starten in het buitenland. 
  • fiscale begeleiding van werknemers van buitenlandse ambassades in België 
  • begeleiden van buitenlandse vennootschappen die voor het eerst met personeel starten in België
    • Dit zowel op het vlak van de fiscale en sociale zekerheidsgevolgen voor de werknemers als het begeleiden van de werkgever bij de opstart van de payroll in België.