Yves Coppens

Individual Tax Partner

Yves is afgestudeerd als Master in de Handelswetenschappen, meer bepaald in de richting Fiscale Wetenschappen aan EHSAL te Brussel. 

Sinds 2005 is hij werkzaam voor Baker Tilly.

Hij is partner van de afdeling Personal Tax en is eveneens lid van het Expat Business Development Team binnen Baker Tilly International.

Yves Coppens

Yves is verantwoordelijk voor een nationale en internationale klantenportefeuille inzake internationale tewerkstellingsstructuren op fiscaal en sociaal vlak, lokale fiscale problematieken en payrolldiensten. Zowel beursgenoteerde als KMO bedrijven staat hij dagdagelijks bij, waarbij steeds gezocht wordt naar een praktische oplossing voor de klant. 

Yves kan beroep doen op zijn jarenlange ervaring om onder andere buitenlandse kaderleden (expats) te begeleiden op het vlak van fiscaliteit en sociale zekerheid, evenals om salary splits te implementeren. 

Hij is tevens gespecialiseerd in HR dienstverlening en advisering. Hierbij staat hij in voor het coördineren van de Belgische payroll voor zowel Belgische als internationale klanten, alsook het implementeren bij klanten van belastingvriendelijke bezoldigingstechnieken, aandelenoptieplannen en bonusplannen.  

Daarnaast treedt hij ook op als gastspreker op diverse seminaries betreffende de domeinen waarin hij met zijn expertise een echte meerwaarde kan bieden. 

y.coppens@bakertilly.be 

LinkedIn profiel