Yvan De Bie & Peter Leyman (vzw Ryhove, beschutte werkplaats) : "Vertrouwen, kennis & service"

Klantengetuigenis

Ryhove vzw is als beschutte werkplaats voor personen met een arbeidshandicap actief in de sociale economie. Baker Tilly Belgium verzorgt al jarenlang de audit van deze organisatie, met Wim Waeterloos als commissaris. “De toegevoegde waarde van Baker Tilly Belgium zit in de ruimere context dan de zuivere controletaak als auditor. Naast hun opdracht als revisor om een waarheidsgetrouw financieel beeld van de organisatie te bepalen, denken ze met ons mee en geven ze neutraal advies. Kortom, een aanvullende dienstverlening vanuit hun kennis als commissaris van onze onderneming,” aldus Yvan De Bie, de afscheidnemende algemeen directeur.

Ryhove - Ivan De Bie - Peter Leyman

Yvan De Bie neemt eind 2012 afscheid van de vzw Ryhove. Hij gaat op pensioen en wordt opgevolgd door Peter Leyman, die carrière maakte bij o.a. Volvo Gent. Die leerschool bij grote bedrijven gaat hij ten dienste stellen van de sociale economie. Momenteel werken beide mannen tot 1 januari 2013 samen in een duobaan.

“Wim Waeterloos, één van de partners van Baker Tilly Belgium, is al meer dan 20 jaar de revisor van Ryhove,” vertelt Yvan De Bie. “Zijn expertise gaat verder dan alleen maar de wettelijke audit. Dit is dan ook de meerwaarde van Baker Tilly Belgium.”

“Na al die jaren is er een vertrouwensrelaties tussen ons gegroeid. Baker Tilly Belgium toont zich een bezorgde partner, die meedenkt over onze organisatie die ze grondig leren kennen hebben. Ze gaan professioneel te werk. Wat fout is, is fout. Naast de controle van de boekhouding, die door onze eigen boekhoudster verzorgd wordt, geeft het auditteam van Baker Tilly Belgium ook management aanbevelingen om de organisatie te verbeteren. Zonder dat hierbij hun onafhankelijkheidspositie wordt geschaad. Hun “Chinese Walls” zijn duidelijk voelbaar,” aldus Yvan.

Peter Leyman vat de samenwerking tussen Ryhove en Baker Tilly Belgium samen. “Een correcte audit, een vertrouwensrelatie en kennis van onze business.

Daar staat Baker Tilly Belgium voor.
 

Over Ryhove

De missie van Ryhove bestaat erin een passende en blijvende werkgelegenheid te bieden aan personen met een arbeidshandicap uit de regio Gent. Ryhove is zich sterk bewust van de sociale rol die ze in de maatschappij vervult. Ryhove biedt diensten inzake verpakkingen van chocolade, confiserie en biscuiterie, logistiek en verzenden, verlichting en montage, boekbinden en conserveren, manuele afwerking en mailing, drukkerij en grafische afwerking, kopies en printwerk. Het voorbije decennium werden een aantal bedrijven overgenomen, waardoor het aantal medewerkers gegroeid is tot 430. In 2013 viert Ryhove zijn 50-jarig bestaan.

Facts & Figures Ryhove vzw (2012)

  • opgericht in 1963 in Gent
  • vestigingen in Gent en Merelbeke
  • 430 medewerkers
  • 5 miljoen € omzet

    www.ryhove.be