De drie voordelen van medewerkersparticipatie

Vakartikels

Via medewerkersparticipatie geeft u medewerkers de kans om te participeren en te investeren in uw onderneming. Maar waarom zou u hier als aandeelhouder voor kiezen? 
Olivier Willems, Partner Corporate Finance zet de drie belangrijkste voordelen op een rij.

Please accept marketing cookies to watch this video

#1 Krijg de bovenhand in de 'war of keeping talent'

Vandaag speelt niet enkel de 'war for talent' op de arbeidsmarkt, maar ook de 'war of keeping talent'. Medewerkers die goed passen binnen het DNA van uw bedrijf wilt u graag behouden. Maar een klassieke loonsverhoging is vaak onvoldoende om uw personeel te blijven engageren.

Medewerkersparticipatie biedt u verschillende mogelijkheden om uw medewerkers mee te betrekken binnen de groei van uw onderneming. Op die manier geeft u een teken van respect en vertrouwen aan uw personeel. En aangezien medewerkers een actief deel uitmaken van uw organisatie, verhoogt u de kans dat medewerkers blijven. Zo kan u verloop minimaliseren.  

#2 Versterk het draagvlak binnen uw onderneming

Via medewerkersparticipatie stelt u een traject op maat op voor uw medewerkers. Zij kunnen verder groeien, maar ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van uw bedrijf. U geeft medewerkers de kans om mee te delen in het toekomstige succes van het bedrijf. 

Zo werkt u richting een werkomgeving waar u en uw medewerkers 100 procent achter staan en de belangen van zowel werkgever als medewerkers gealigneerd worden. En dat is een verhaal waar u als werkgever, uw medewerkers en uw onderneming enkel positief kunnen uitkomen. 

#3 Ondersteun de groei van uw onderneming op lange termijn

Een medewerker die zelf investeert in de onderneming waarin hij werkzaam is, heeft er alle baat bij dat het bedrijf blijft groeien. Via medewerkersparticipatie zorgt u zo voor voldoende continuïteit en kan u de groei van uw onderneming waarborgen

Ook als u al denkt aan een latere overdracht, is het interessant om medewerkers al voor te bereiden op een toekomstige rol binnen uw bedrijf. 

Is medewerkersparticipatie de volgende stap voor uw onderneming?

Binnen Baker Tilly maakt een team van experten een plan op maat van uw onderneming en ondersteunt u op zowel fiscaal, juridisch en financieel vlak bij de uitwerking.