Global Dealmakers 2021: De succesformule van snelgroeiende ondernemingen

Vakartikels

Geografische expansies, een nieuw management, operationele verbeteringen… Het zijn gekende bedrijfsprocessen die de expansie van een onderneming positief beïnvloeden. Maar na de coronacrisis is er een andere factor die steeds belangrijker wordt om als onderneming verder te groeien: digitalisering en innovatie. 

In het laatste rapport van Global Dealmakers 2021, wordt geanalyseerd hoe private bedrijven die ondersteund worden door Private Equity precies kijken naar snelgroeiende bedrijven. En na een jaar vol economische uitdagingen is de waarde van digitale investeringen nog nooit zo duidelijk. De mogelijkheid om een deel van het werk te automatiseren, flexibel op afstand te werken en e-commerce platformen in te zetten, zijn onderscheidend geweest voor de bedrijfsresultaten in 2020 en 2021. Daarnaast blijft M&A voor bedrijven die ondersteund worden door Private Equity een veelgebruikte strategie om verder uit te breiden en groei te stimuleren. 

Investeerders kijken vandaag vooral naar Noord-Amerika en West-Europa als hotspots voor snelgroeiende ondernemingen. Maar het blijft afwachten hoe COVID-19 de toekomstige markt zal beïnvloeden. Ondernemingen hebben door nieuwe golven niet altijd de mogelijkheid om internationaal te reizen en nieuwe opportuniteiten verder op te volgen. 

De volledige analyse lezen? 

Download het Global Dealmakers rapport: Scale and speed: Fast-growing companies defy their limits

Download het rapport

Meer weten?

Als klant van Baker Tilly kunt u contact opnemen met Olivier Willems, Partner Corporate Finance, of uw dossierverantwoordelijke.
Nog geen klant? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.