Vergeet uw jaarlijkse klantenlisting eind deze week niet in te dienen (voor 31 maart)!

Vakartikels

Als belastingplichtige moet u elk jaar een klantenlisting indienen. Dit betreft een lijst van de Belgische btw-nummers van uw klanten aan wie uw onderneming tijdens het vorige kalenderjaar goederen heeft geleverd of diensten heeft verstrekt en dit voor een totaalbedrag van meer dan EUR 250 (excl. btw). Klanten die enkel vrijgestelde handelingen verrichten dienen niet in de klantenlisting te worden opgenomen, ook al beschikken zij over een Belgisch btw-nummer. 

De klantenlisting bevat voor elke klant het totaalbedrag aan leveringen en diensten alsook het totaalbedrag van de aangerekende btw.

Indien u enkel vrijgestelde handelingen verricht en geen recht op btw-aftrek heeft, dan dient u geen klantenlisting in te dienen. 

De klantenlisting moet elk jaar vóór 31 maart worden ingediend. Dit gebeurt langs elektronische weg via Intervat. Concreet betekent dit dat u dit best uiterlijk deze vrijdag doet. De administratieve boetes wegens het niet of laattijdig indienen zijn immers niet min.

Indien u de klantenlisting nog niet zou hebben ingediend en u vragen heeft bij de opstelling of indiening ervan, aarzel dan niet uw dossierbeheerder te contacteren.