Baker Tilly Corporate Finance – Transactieoverzicht 2021

Vakartikels

In 2021 is Baker Tilly Corporate Finance als adviseur vanuit onze vestigingen in Nederland en België betrokken geweest bij 164 opdrachten, met een totale transactiewaarde van € 205 miljoen als resultaat. Onze adviseurs hebben gewerkt aan 44 koop- en verkooptrajecten, 83 waarderingsvraagstukken, 23 due diligenceonderzoeken (boekenonderzoeken) en 14 financieringen. 

Het jaar 2021 werd opnieuw  gedomineerd door de wereldwijde coronapandemie. Maar de M&A markt heeft hier echter geen hinder van ondervonden. Dit is ook zichtbaar in de stijging van het aantal opdrachten ten opzichte van vorig jaar – in 2021 werden 29 meer opdrachten uitgevoerd. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de doelstelling om een betrouwbare partner te zijn binnen het hogere MKB-segment.

Corporate Finance in 2021

Het afgelopen jaar hebben wij uiteenlopende opdrachten uitgevoerd, waarbij wij als sparringpartner fungeerden voor een divers klantenportfolio. De sectoren waarin wij voornamelijk actief zijn geweest betreffen de zakelijke dienstverlening, industrie en bouw & installatietechniek. Ook in andere sectoren beschikken onze adviseurs over een ruime hoeveelheid marktkennis. Zo was het binnen de zakelijke dienstverlening een jaar met veel beweging binnen het landschap van de ‘digital agencies’. 

De wereldwijde pandemie bleek voor de M&A markt geen belemmering om ook actief te zijn buiten de landsgrenzen. Ongeveer 40% van de opdrachten is grensoverschrijdend geweest. Via het Internationale Baker Tilly netwerk beschikken wij over kennis in lokale markten waardoor ook cross-border transacties optimaal begeleid kunnen worden. Een goed voorbeeld zijn de Corporate Finance teams in Nederland en België die ook in 2021 weer nauw samengewerkt hebben om klanten te adviseren. 

In 2021 heeft ons Corporate Finance team haar klanten meerdere malen bijgestaan bij medewerkersparticipatie-trajecten. Dit zijn veelzijdige processen waarbij zowel verkoopbegeleiding, een waardebepaling, fiscale structurering en een financieringsvraagstuk komen kijken. Hoe u medewerkersparticipatie kan integreren binnen uw onderneming, kan u lezen in volgend artikel
Daarnaast is 2021 ook een jaar gebleken waarbij private equity in opkomende mate bediend wordt door Baker Tilly met in totaal 11 trajecten. 

Ook in 2022 begeleiden wij u en uw onderneming graag naar een weloverwogen volgende stap. De adviseurs van Baker Tilly Corporate Finance bieden oplossingen voor diverse vraagstukken. Van koop- en verkoopbegeleiding tot waardebepaling en van (her)financiering tot due diligence.

012022_transactieoverzicht CF

Meer weten?

Als klant van Baker Tilly kunt u contact opnemen met Olivier Willems, Partner Corporate Finance of uw dossierverantwoordelijke.
Nog geen klant? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.