Vermogens- & successieplanning: ook voor u als ondernemer?

Als succesvolle ondernemer weet je dat vooruitdenken en strategische beslissingen cruciaal zijn. Hierbij hoort ook het plannen van uw vermogen en het regelen van uw nalatenschap.

Een doordachte vermogens- en successieplanning is interessant voor zowel ervaren als startende ondernemers. Zo hebt u zelf de touwtjes in handen en kan u met een gerust hart uw financiële toekomst organiseren. Hieronder delen we 6 signalen die aangeven dat het tijd is om actie te ondernemen. 

 1. Vormt u een nieuw samengesteld gezin
   

 2. Bent u ongehuwd, gescheiden, wettelijk of feitelijk samenwonend
   

 3. Heeft u meerdere onroerende goederen in uw privébezit?
   

 4. Maakt uw gezinswoning of ander residentieel vastgoed deel uit van uw vennootschap
   

 5. Is uw familie (bv. ouders, zussen, neven,…) mede-aandeelhouder van dezelfde vennootschap?
   

 6. Bent u aandeelhouder in verschillende vennootschappen?

U herkent zich in één van deze situaties?

Wat als u plots komt te overlijden of u kan niet meer zelf uw vermogen beheren? Wie erft het vruchtgebruik en blote eigendom van uw woning, onderneming of beleggingen? Is de erfbelasting vandaag ook betaalbaar voor uw naasten? En wie heeft beslissingsrecht in uw vennootschap en over uw vermogen? 

Met een vermogens- en successieplanning heeft u zelf de touwtjes in handen. Zo kan u met een gerust hart uw financiële toekomst organiseren en uw naasten beschermen op de juiste momenten in hun leven. 

Een planning op maat?

Onze experten luisteren naar hoe u de toekomst van uw vermogen voor ogen hebt. En adviseren en begeleiden u bij het uittekenen van een planning. Zo bent u zeker dat de overdracht van uw vermogen volledig beantwoordt aan uw wensen. 

Advies bij uw vermogens- & successieplanning?

Neem dan zeker contact op met Miek Vandecasteele, Partner Vermogens- & successieplanning, Frederic Dedeurwaerdere, Partner Vermogens- & successieplanning, of uw dossierverantwoordelijke.
Nog geen klant? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.